Fængselsforbundet

Hård kritik af justitsministeren på samråd i dag

Del
SF og K kritiserer regeringen for at underspille krisen i Kriminalforsorgen.

Retsordførerne fra SF og Konservative synes ikke, at de er blevet ordentligt informeret om problemerne i Kriminalforsorgen. Derfor havde de kaldt justitsministeren i samråd på Christiansborg i dag.

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Mai Mercado (K) mener, at de som en del af forliget bag flerårsaftalen burde være blevet bedre orienteret om personalemanglens konsekvenser på et møde i september 2022.

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) sagde: ”Regeringen har tilbageholdt oplysninger om, at der mangler 20 procent af vagtdækningen, og at der er iværksat en krisepakke i Kriminalforsorgen.”

Mai Mercado (K) fulgte op: ”Det er en alvorlig sag, når vi ikke får de informationer, som vi har krav på.”

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) forsvarede sig med, at det var en anden regeringen, som havde ansvaret i september, og at han ikke var minister dengang.

Han håber til gengæld, at flerårsaftalen snart kommer tilbage på sporet. En række af aftalens initiativer er sat på pause, fordi der mangler finansiering. Det gælder blandt andet aftalens elementer om at stoppe personaleflugten ved at styrke faglighed og indflydelse for den enkelte betjent.

”Jeg håber, at vi inden for kort tid får skabt sikkerhed om flerårsaftalen. Det er et fælles politisk ansvar. Der er jo en række partier, som er bakket ud af finansieringen af aftalen,” sagde Peter Hummelgaard og slog de positive toner an: ”På den lange bane er det min forventning, at flerårsaftalen vil virke.”

Det faldt dog ikke i god jord hos Mai Mercado: ”Hvornår stopper ministeren med at stikke blår i øjnene på offentligheden, om at situationen i Kriminalforsorgen er ved at blive forbedret? Det er den jo tydeligvis ikke. Belægget vil stige yderligere i år. Det vil sige, at den mangel på pladser og betjente som vi ser nu, kun bliver værre.”

Karina Lorentzen Dehnhardt var enig: ”Det er en katastrofe. Det er vanvittigt, hvad vi udsætter personalet for. Hvornår når vi grænsen? Vil ministeren bare presse flere indsatte ind til et personale, som er nedslidt i forvejen med yderligere personaleflugt til følge?”

Peter Hummelgaard anerkendte, at det en alvorlig situation: ”Vi er nået et punkt, hvor det er svært at få vagtplanerne til at holde sammen og nej, det løser vi ikke med et fingerknips. Men vi har øget belønningen til de betjente, som tager en ekstra tjans og vi har åbnet pop-up-skoler,” sagde han.

48-timer-reglen
Justitsministeren blev også spurgt, om det vil være muligt at fravige reglerne om 48-timer for på denne måde at øge arbejdsudbuddet i Kriminalforsorgen.

Ministeren lovede at vende tilbage med et skriftligt svar.

Se samrådet her.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Fængselsforbundet

Fængselsforbundet
Fængselsforbundet
Ramsingsvej 28A
2500 Valby

7255 9976http://faengselsforbundet.dk/

Fængselsforbundet har cirka 3.500 medlemmer og repræsenterer fængselsbetjente, transportbetjente, institutionsmedarbejdere, værkmestre og uniformerede ledere i Kriminalforsorgen i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden repræsenterer forbundet fiskerikontrollører i Fiskeristyrelsen. Vi er uafhængige af partipolitik og fokuserer alene på at forbedre vores medlemmers arbejdsliv.

Følg pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Der er behov for undersøgelse efter drabsforsøget i Enner Mark Fængsel23.2.2023 13:11:24 CET | Pressemeddelelse

Det er nødvendigt at undersøge det forløb, som førte til nedposteringen i Enner Mark Fængsel. Sådan lyder budskabet fra Fængselsforbundet efter det voldsomme overfald i fængslet i weekenden. Fængselsforbundet kritiserer, at Kriminalforsorgen valgte at nedpostere bemandingen på afdelingen forud for overfaldet. Det skete ifølge Kriminalforsorgen ud fra en konkret vurdering af sikkerheden. Det var den lokale ledelses vurdering, at nedposteringen ikke ville forringe sikkerheden. Denne sikkerhedsvurdering stiller Fængselsforbundets formand Bo Yde Sørensen sig undrende over for. ”Det meget vanskeligt at forstå, at det ikke forringer sikkerheden, når man fjerner mandskab fra en afdeling med farlige indsatte. Jeg forstår ikke, hvordan man er nået frem til denne vurdering.” Han kræver derfor nu en tilbundsgående undersøgelse af forløbet: ”Det er nødvendigt at undersøge vurderingen, som førte til nedposteringen. Hvordan nåede man frem til, at sikkerheden ikke ville blive forringet?” ”Hvis der er

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum