Forlaget Bogværket

HAR VI BRUG FOR EN BEDRE BYSKIK I DANMARK?

Del

Udkommer 6. maj. Kan rekvireres til anmeldelse

Bogen kan rekvireres til anmeldelse, hvis I måtte ønske det.
I så fald bedes i rette henvendelse til kdh@bogvaerket.dk

Med bogen BEDRE BYSKIK fremkommer to af landets mest erfarne bybyggere med et konstruktivt oplæg til en fremtidig strategi for udvikling af de danske byer – både i vækstcentre og i steder med stagnation.

Bogen behandler i sine 15 kapitler centrale områder, hvor der kan sættes ind for at skabe bedre bykvalitet, som kan understøtte en social, økonomisk og klimatilpasset udvikling – og demokrati og kunst.

Det er afgørende for forfatterne, at den store byggeaktivitet udnyttes konstruktivt og med al den viden, vi i dag besidder mht. at skabe gode levesteder for mennesker, men også for flora og fauna. Klima og klimatilpasning er blevet et afgørende tema for byerne.

Bogen peger på nye måder at organisere byudviklingen på, og bidrager med forslag både til byggefællesskaber og bofællesskaber med eksempler fra Tyskland, Holland og Danmark.

Den beskæftiger sig med de legitime ønsker, der er fra investor- og developer side til gevinstmaksimering, og på den anden side de lige så legitime ønsker om et bedre byliv fra kommunerne, der ikke altid formår holde fast i en langsigtet strategi.

Den anviser konkret, hvordan byråd og planafdelinger kan udvikle bæredygtige strategier for byernes fremtid, og hvordan borgerinddragelse kan bidrage positivt til at skabe mangfoldighed, variation og demokrati.

Bogen lægger op til en ny bevægelse for BEDRE BYSKIK, og herunder referencen til den tidligere bevægelse for bedre byggeskik, der fik stor indflydelse på kvaliteten af byggeriet.

Bogens fokus på både bæredygtighed, fællesskaber og demokratisering har en aktuel og direkte linje til både FN’s verdensmål og til EU’s markante program for grøn omstilling, hvor en ny BAUHAUS forståelse kan bidrage til at sætte kreativitet, kunst på dagsordenen – også hvordan vi skaber vores byer.

Her har DK en mulighed for at bidrage med input til en BEDRE BYSKIK.
Den munder ud i ti konkrete dogmer til en BEDRE BYSKIK.

BEDRE BYSKIK
Forfattere: Mette Lis Andersen og Jes Møller
216 sider. Format: 190x260 mm. Garnhæftet m. flap.
Rigt illustreret

Billeder

Information om Forlaget Bogværket

Forlaget Bogværket
Forlaget Bogværket
Eskilstrupvej 34
4500 Nykøbing Sj.

7022 1948https://bogvaerket.dk/

BOGVÆRKET’s udgivelser tilstræber at bygge bro mellem kunst, videnskab, arkitektur og planlægning.

BOGVÆRKET tilstræber at kombinere de ofte fastlåste genrer. Gennem kunstneriske tilgange ønsker vi at forny de videnskabelige standarder for udgivelser.

Følg pressemeddelelser fra Forlaget Bogværket

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.