Din Tekstforfatter

Har du styr på reglerne om barsel?

Del

Betalt samarbejde For blot få måneder siden blev reglerne omhandlende barsel ændret. Barsel ses nu i højere grad som begge forældres pligt og ret. Et fælles barn betyder nu også et fælles ansvar på barselsfronten. Nyheden har vakt både glæde og frustration - og deler desuden vandene holdningsmæssigt. Du kan blive meget klogere på den nye barselslov her. Der er både gode råd at hente og vigtig information at tilgå - læs blot mere her.

Hvad siger den nye barselslov?

Den nye barselslov øremærker 11 ugers barsel til henholdsvis moren og faren. Det betyder dermed en markant ændring i, at man tidligere blot øremærkede to ugers barsel til fædrene. Loven er dog ikke gældende for hverken selvstændige eller ledige. 

Loven er skabt i håb om at skabe mere ligestilling på det danske arbejdsmarked - og sammenligner vi os i Danmark med vores kære nabolande, halter vi også bagud på denne front. Lande som Norge, Sverige og Island er foregangslande, hvad angår øremærket barsel. Her har det været en normalitet gennem mange år, at også fædrene går på barsel og tilbringer kostbar tid med deres børn.

Hvorfor har man indført denne lov?

Der er mange årsager til, at man har valgt at indføre loven om øremærket barsel. Det første punkt på dagsordenen handler om at fremme kvinders tilstedeværelse på arbejdsmarkedet. Helt logisk kommer kvinderne i gennemsnit bagud på denne front, hvis de alene altid afholder barselsorloven.
Det har blandt andet indvirkning på, at mænd og kvinder fortsat ikke tjener det samme på arbejdsmarkedet- kvinders løn er i gennemsnit fortsat bagud. Alt dette - og meget mere - tegner derfor et billede af, at ligestillingen på arbejdsmarkedet fortsat ikke er en realitet. 

Dette er også med til at fastholde et forældet syn på, at kvinder står for de huslige pligter i hjemmet, mens mændene tjener pengene. Ved at fordele barslen mere lige mellem forældrene, bliver både de huslige pligter og omsorgspligten i hjemmet også fordelt mere ligevægtigt.

Derudover skal man ikke glemme faktummet om, at fædrene får en enestående og gylden mulighed for at bruge mere tid sammen med deres børn, mens de er helt små. For børn har ikke kun brug for deres mor - de har i lige så høj grad også brug for deres far. 

Er du i tvivl om, hvor meget barsel du kan få?

Det kan også være svært at gennemskue, hvad de nye regler nøjagtigt betyder for netop din - eller jeres - situation. Du kan heldigvis bruge en barselsberegner og finde information.


 

Links

Information om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter
Din Tekstforfatter
Firkløvervej 24
8464 Galten

+45 7199 8070https://dintekstforfatter.dk/

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum