Dacapo Records

Hans Abrahamsens 'Schnee' er nomineret til Gramophone Awards 2022

Del

Den nye indspilning af Hans Abrahamsens 'Schnee' med Laplands Kammerorkester og John Storgårds er netop blevet offentliggjort som én af de nominerede til årets Gramophone Awards.

"The sounds Abrahamsen craves, white and translucent across a large range of actual expression, hugely complex on the page but delectably simple to the ear, are exceptionally realised and recorded here".
 
Sådan skriver Gramophones anmelder om den nye indspilning af Hans Abrahamsens Schnee med Laplands Kammerorkester og dirigent John Storgårds, som udkom i februar 2022.
 
Udgivelsen er netop blevet nomineret til den prestigefulde Gramophone Award i kategorien "Contemporary".

En snedækket vintervidunder

Schnee er komponeret i 2008 og regnes allerede for en klassiker fra det 21. århundrede. Den instrumentale snecyklus består af en samling af ti kanoner, som udgør en times spøgelsesagtig, fjerlet og poetisk musik. Det begynder med iskolde, hviskende violintoner som de første snefnug i luften, som senere tager til og giver en fornemmelse, der minder om at gå mod vinden i hvirvlende snevejr, før vi til sidst føres frem til en fortryllet eventyverden, som giver et glimt ind i en snedækket evighed.

Musikken bevæger sig ikke kun fremad, den går også baglæns eller i cirkler – og står nogle gange helt stille. Der er ingen hast, men stor dybde. Som Abrahamsen selv siger: “I Schnee er et enkelt øjeblik strakt så langt ud, som det overhovedet kan bære. På et tidspunkt kan musikken forsvinde. Der er bare et pust tilbage.” 

Prisvindende komponist

Den i forvejen prisvindende komponist Hans Abrahamsen (f. 1952), som bl.a. modtog Léonie Sonnings Musikpris i 2019, har med den nye indspilning af Schnee gjort sig yderligere bemærket, især i udlandet. Schnee har modtaget en stjerneregn af internationale topanmeldelser, bl.a. i en række britiske medier. Her blev albummet f.eks. udvalgt til ugens klassiske album i The Guardian, ligesom det strøg direkte ind på den klassiske topliste i Storbritannien. 

Prisvinderen bliver offentliggjort ved selve Gramophone Award-showet i London den 4. oktober 2022. Læs mere og se alle nominerede her.

Hans Abrahamsen: Schnee

Laplands Kammerorkester
John Storgårds, dirigent

SACD 6.220585

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Videokanal

Kontakter

Billeder

Download
Hans Abrahamsen © Lars Skaaning
Hans Abrahamsen © Lars Skaaning
Download
Laplands Kammerorkester og John Storgårds © Harri Tarvainen
Laplands Kammerorkester og John Storgårds © Harri Tarvainen
Download

Links

Information om Dacapo Records

Dacapo Records
Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum