3byggetilbud.dk

Håndværkerfradaget aflives: Kan blive den perfekte storm

Del

Fra 1. april 2022 er det ikke længere muligt at få håndværkerfradrag, når du energirenoverer eller klimatilpasser boligen. Afskaffelsen af håndværkerfradraget rammer skævt og med forkert timing, mener Danmarks største formidler af byggeopgaver, 3byggetilbud.dk.

Vinduesudskiftning er blandt andet en af de energirenoveringer, som boligejere ønsker at rykke frem i kalenderen, så de kan nå at få håndværkerfradrag på opgaven, oplever 3byggetilbud.dk.
Vinduesudskiftning er blandt andet en af de energirenoveringer, som boligejere ønsker at rykke frem i kalenderen, så de kan nå at få håndværkerfradrag på opgaven, oplever 3byggetilbud.dk.

I den nye aftale om finansloven for 2022 bliver håndværkerfradraget afskaffet permanent. Afskaffelsen kommer i strømmen af en periode med rekordhøj renoveringsiver og fyldte ordrebøger hos håndværkerne, men desværre også i en tid, hvor efterspørgslen på håndværkere og grønne renoveringer igen er faldende.

Panik før lukketid

Hos 3byggetilbud.dk, der er Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsopgaver, kan det mærkes, at håndværkerfradraget har stor interesse hos danskerne. Bare i år har mere end 200.000 læst portalens artikel om håndværkerfradraget og siden udmeldingen om afskaffelsen tidligere i dag, har flere boligejere allerede ringet ind for at ’panikigangsætte’ renoveringer, inden fradraget fjernes.

”Vores serviceafdeling melder om flere opkald fra boligejere, der havde håbet at kunne benytte fradraget længere ind i 2022, og derfor nu vil haste et grønt renoveringsprojekt igennem, før det er for sent – og man forstår dem jo godt,” siger adm. direktør hos 3byggetilbud.dk Martin Borgstrøm.

Efter 1. april næste år er det nemlig ikke længere muligt at få 25.000 kr. i fradrag til grønne renoveringsprojekter såsom forbedring af klimaskærmen, en ny varmekilde eller klimasikring, som ellers har sat positivt skub i en nødvendig, grøn omstilling af vores boligmasse.

Dårlig timing

Afskaffelsen af håndværkerfradraget sker også i en periode, hvor efterspørgslen på håndværkere for første gang længe er faldende og i en tid, hvor feriepenge og coronasituationen ikke længere vil holde gang i den vigtige byggelyst.

3byggetilbud.dk har oplevet et fald i antallet af indsendte byggeopgaver på 25 procent, når de sammenligner 1. kvartal af 2021 med 3. kvartal.

For at se dette indhold fra www.3byggetilbud.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

”Det er meget trist, at man ikke har prioriteret håndværkerfradraget, nu hvor tendenserne netop peger på, at boligejerne i højere grad lægger boligprojekterne på hylden. Det, vi hører fra vores håndværkere er, at håndværkerfradraget ofte er tungen på vægtskålen, når et grønt renoveringsprojekt skal igangsættes. En lavere efterspørgsel og et aflivet håndværkerfradrag kan desværre blive den perfekte storm i byggeriet anno 2022," siger adm. direktør hos 3byggetilbud.dk Martin Borgstrøm.

Afskaffelsen rammer skævt

I 2020 var mere end halvdelen af indberetningerne til Skat under BoligJobordningen vedrørende håndværksydelser i forbindelse med energibesparelser. Energibesparelser, som risikerer ikke at blive iværksat i samme grad, nu hvor håndværkerfradraget afskaffes.

”Når politikerne taler håndværkerfradrag, glemmer de nuancerne i ordningen, da travlhed er en sandhed med modifikationer. De travle håndværkerbrancher er nemlig ikke nødvendigvis inden for de projekter, som er dækket af håndværkerfradraget. Håndværkerfradraget er øremærket energirenovering og klimatilpasning og går altså ikke til populære projekter, som eksempelvis nyt badeværelse eller udskiftning af taget,” siger Martin Borstrøm.

Selvom 2020 har været et rekordår med håndværkeropgaver oplevede 3byggetilbud.dk en stigning på isoleringsopgaver på 23 procent i 2021, hvilket ræsonnerer med at håndværkerfradraget blev fordoblet i 2021. Med fjernelsen af dette økonomiske incitament til grønne boligforbedringer kan den grønne omstilling derfor risikere at stagnere på boligfronten, som ellers er en af de store klimasyndere.

Hvad blev der af kampen mod sort arbejde?

Et af hovedargumenterne for at beholde håndværkerfradraget er også at mindske incitamentet for at benytte sort arbejde. Tidligere har Rockwool Fonden opgjort omfanget af sort arbejde udført hos private borgere til hele 52 milliarder kroner årligt.

"Man skal huske, at håndværkerfradraget er en vigtigt ordning i kampen mod sort arbejde, som kan betale sig selv ind i skattegevinster på den lange bane," slutter Martin Borgstrøm. 

3byggetilbud.dk formidler mere end 70.000 bygge- og renoveringsopgaver om året. Vi bidrager gerne med kommentarer, cases og interne analyser. 

Nøgleord

Kontakter

Nynne Groth HallanderKommunikationsansvarlig

Kommunikationsansvarlig for 3bygetilbud.dk, der også driver Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk.

Tlf:53391791npg@3byggetilbud.dk

Billeder

Vinduesudskiftning er blandt andet en af de energirenoveringer, som boligejere ønsker at rykke frem i kalenderen, så de kan nå at få håndværkerfradrag på opgaven, oplever 3byggetilbud.dk.
Vinduesudskiftning er blandt andet en af de energirenoveringer, som boligejere ønsker at rykke frem i kalenderen, så de kan nå at få håndværkerfradrag på opgaven, oplever 3byggetilbud.dk.
Download
grafen illustrerer indsendte opgaver på 3byggetilbud.dk fra januar 2018 til september 2021
grafen illustrerer indsendte opgaver på 3byggetilbud.dk fra januar 2018 til september 2021
Download

Links

Information om 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk
3byggetilbud.dk
Antonigade 4
1106 København K

+45 7733 4000https://www.3byggetilbud.dk/

3byggetilbud.dk A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. 3byggetilbud.dk A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 70.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1.600 håndværker-firmaer. 3byggetilbud.dk kan skaffe relevante cases, da vi er i løbende dialog med de danske bygherrer landet over. 

Følg pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Danskerne går solcelleamok: 979 procent flere solcelleopgaver22.7.2022 09:01:42 CEST | Pressemeddelelse

Der er nyt under solen, når det kommer til efterspørgslen på solceller. Og med rekordhøje varmetemperaturer og stigende energipriser er der god grund til, at flere og flere danskere ønsker at være selvforsynende i deres strømforbrug. Antallet af forespørgsler på solceller hos 3byggetilbud.dk taler for sig selv. Portalen har nemlig formidlet 979 procent flere solcelleopgaver de seneste fem måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum