Andel

Håndsrækning til fællesskaberne

Del

Udgifterne til el og opvarmning har sjældent været så høje, som de er lige nu. Det kan have konsekvenser for foreningslivet og for de mange borgernære aktiviteter i regionen. Energi- og fibernetkoncernen Andel giver en håndsrækning til lokale fællesskaber.

Der er mange ildsjæle og initiativrige mennesker, som gør en indsats for at skabe samlende aktiviteter og søsætte oplevelser, der beriger lokallivet i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Men stigende udgifter til el og varme kan tvinge foreninger, klubber og borgere til at skære ned på aktivitetsniveauet. Så når Andel igen rækker ud med 10 x 10.000 kr er det med energikrisen for øje.

”Situationen på energimarkederne er meget usædvanlig. Varme og tørke i Europa betyder, at energiproduktionen ikke kan følge med efterspørgslen. Og med Ruslands krig mod Ukraine er gasprisen eksploderet, siger Rikke Harbo Trikker, kommunikationsdirektør i Andel, som konstaterer, at mange er hårdt ramt:

”Mange husstande, virksomheder og foreninger kan mærke konsekvenserne, og der er ingen tegn på, at priserne står til at falde. Vi kigger derfor ind i et efterår og en vinter, hvor der i høj grad kan være brug for en håndsrækning for at holde gang i fællesskaber. Det er jo her, at vi i samvær med andre kan finde glæde og ny energi. Så jeg vil opfordre til at besøge andel.dk, hvor der til og med den 17. september er åbent for ansøgninger om 10.000 kr til en aktivitet, man brænder for, og som batter noget for andre mennesker”.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når ansøgningsformularen skal udfyldes på andel.dk. Det viser eksemplerne på nogle af dem, der tidligere har søgt og fået:

Rødvig Borgerforening, 4673 Rødvig Stevns
Ny parkourbane for børn og unge i Rødvig, der skaber et udendørs mødested hvor brugerne i fællesskab kan mødes og styrke kroppens motoriske evner.

Vestsjællands Wake og Surf Klub, 4593 Eskebjerg
Padler og våddragter til børn ifm. projektet Surfsøen, hvor folk i alle aldre kan stå på wakeboard og SUP i naturskønne områder.

Hegnetslund Krisecenter
Aktiviteter for kvinder og børn, som har været udsat for vold.

Sorø Roklub, 4180 Sorø
Opholdsrum til klubbens unge, som kan mødes over lektielæsning eller før, mellem og efter træning.

Yderligere oplysninger

Andels presseafdeling
2170 3101

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00https://andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Andel hylder de unge, der skal bygge den grønne omstilling4.11.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark har sat et ambitiøst mål for reduktion af CO2-udledningen. I 2030 skal udledningen være reduceret med 70% i forhold til niveauet i 1990. Men meget tyder på, at vi kommer til at mangle så mange faglærte, fx smede, VVS’ere og elektrikere til den grønne omstilling, at dette 2030 klimamål ikke kan indfries. Manglen på faglærte er en samfundsudfordring, som vi mangler løsninger på. Derfor lancerer energi- og fibernetkoncernen Andel nu 2030-legatet, der både skal motivere og hylde de unge, der fra januar starter på en af de relevante uddannelser på de fem erhvervsskoler i Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum