Haderslev Kommune

Handicappede får deres eget sted

Del

Mennesker med handicap kan se frem til at få deres eget sted i Haderslev Kommune. Tirsdag den 5. april kl 18-21 er der opstartsmøde for et "Rart sted at værecenter".

Haderslev Byråd har sat 1 million kroner af til et helt nyt samlingssted for mennesker med handicap i Haderslev Kommune. Det skal være et åbent hus med højt til loftet og gode rammer.

Arbejdstitlen for det nye hus er "Rart sted at værecenter", men om navnet bliver noget helt andet er op til brugerne. Det er nemlig i høj grad dem, der kommer til at bestemme, hvad der skal puttes i huset.

For at få den proces sat i gang har Haderslev Kommune på tirsdag den 5. april kl. 18-21 inviteret til et opstartsmøde. Mødet foregår i kantinen på Haderslev Rådhus. Her vil interesserede have mulighed for at komme med input til stedet.

Huset skal være et attraktivt samlingssted for borgere med handicap. Drømmen er, at det kan drives af frivillige og interesseorganisationer i et hus, der bliver stillet til rådighed af Haderslev Kommune.

Efter planen skal stedet etableres i løbet af 2016. Placeringen er endnu ikke på plads.Kontaktinformation:

Chef, Handicap og Psykiatri, Peter Chortsen Isak, telefon 74 34 30 01

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum