Region Hovedstaden

Hæstorp: Vi skal stramme op på patienternes rettigheder

Del

Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har besluttet, at der skal afsættes 31,5 mio. kr. til at stramme op på patientrettighederne. I aftes satte de nye og helt konkrete politiske mål for patienternes rettigheder og pakkeforløb for patienter med kræft

Politikerne i Region Hovedstaden vil ikke længere stå på mål for, at ventetiden på at få stillet en diagnose ikke holder trit med de øvrige regioner. Derfor har et enig Forretningsudvalg i aftes besluttet nogle konkrete mål for patienternes rettigheder og pakkeforløb for patienter med kræft.

”Uanset hvad du fejler, så er det vigtigt, at du hurtigt får stillet en diagnose og enten får afkræftet din mistanke om noget alvorligt - eller du sendes til den rette behandling. Det handler jo grundlæggende om, at når vi bliver syge eller frygter en sygdom, så skal vi kunne komme videre med vores liv på en god og tryg måde. Derfor sætter vi ekstra ressourcer af, og vi beder nu om en ugentlig og tæt opfølgning med hospitalerne,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

På et møde i Forretningsudvalget satte politikerne det første mål - 90 procents overholdelse i oktober, hvilket betyder, at hospitalerne skal forbedre målopfyldelsen med ca. 15 procentpoint i løbet af de næste 6 måneder svarende til ca. 12.000 patienter. 

Pakkeforløb for patienter med kræft skal også strammes op, så de til oktober ligger på en samlet målopfyldelse på 82 procent - modsat de 76 procent, som 4. kvartalstallene viste.

Forretningsudvalget har ønsket at fokusere indsatsen inden for særligt 5 områder med et stort potentiale:

• Medicinsk behandling af hjertesygdom (kardiologi)

• Kirurgisk behandling ved sygdomme i pulsårer og blodårer uden for hjertet (karkirurgi)

• Kirurgisk behandling af sygdomme og skader i knogler og led (ortopædkirurgi) 

  • Øjenområdet (oftalmologi)
  • Børnesygdomme (pædiatri)

Ventetiden til operation for bryst- og lungekræft skal ned

På kræftområdet er det særligt pakkeforløbene for bryst- og lungekræft, der i første omgang arbejdes på at forbedre. Der har i løbet af 2018 været en faldende målopfyldelse for kirurgisk behandling af brystkræft, og i 4. kvartal blev kun 47 % af patienterne med brystkræft i Region Hovedstaden behandlet inden for forløbstiden.

➢ Læs mere Hæstorp: Behandlingen af brystkræft skal rettes op

Politikerne i budgetforligskredsen har netop afsat 31,5 mio. kroner til kortere ventetider på udredning og behandling, og heraf afsættes 1,5 mio. kroner til at rette op på ventetider til brystoperationer. 

Yderligere info:

  • Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt på
    7020 9588

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum