Region Hovedstaden

Hæstorp ser frem til landsdækkende undersøgelser af lægevagter

Del

Akuttelefonen 1813 har de mest ambitiøse mål for ventetid og kvalitet, viser en ny undersøgelse fra Rigsrevisionen.

Akuttelefonen 1813 blev indført 1. januar 2014, og målet var at borgerne i Region Hovedstaden skal have hurtig og god behandling på akuttelefonen og kort ventetid på akutmodtagelserne. For at sikre det, har Region Hovedstaden som den eneste region sat nogle ambitiøse mål for ventetid og kvalitet for visitationen på Akuttelefonen.

Det bemærkes også i en ny undersøgelse fra Rigsrevisionen. Trods klar fremgang i ventetiderne konkluderer Rigsrevisionen dog også, at Akuttelefonen 1813 ikke er i mål i forhold til regionens egen beslutning om, at 90 procent af alle henvendelser skal være besvaret inden for tre minutter.

Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) understreger, at vi skal kunne være trygge ved, at vi får den rette hjælp, når vi bliver akut syg eller kommer til skade i Danmark:

”Derfor skal 1813 naturligvis levere høj kvalitet, og derfor har vi i Region Hovedstaden sat så ambitiøse mål og følger udviklingen meget tæt politisk. ”   

Sophie Hæstorp Andersen er glad for, at Rigsrevisionen anbefaler, at der bliver lavet en grundig analyse af alle de fem regioners visitation, så der kan udveksles viden på tværs af regionsgrænser.

”Det har vi i Region Hovedstaden ønsket hele tiden, så vi kan sammenligne og lære af hinanden. Det vil kun være til fordel for borgere i alle regionerne,” siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

 

Fakta:

  • Akuttelefonen har haft vanskeligheder med at rekruttere nok personale, især sygeplejersker.
  • Region Hovedstaden og Akuttelefonen 1813 er hele tiden i dialog med sygeplejersker og tillidsrepræsentanter. Blandt andet har Region Hovedstaden fået ændret lønmodellen og der er blevet mulighed for at arbejde halv tid hos 1813 og halv tid på et hospital.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Politikere i Region Hovedstaden: Børn med psykisk sygdom skal hjælpes tidligere og hurtigere6.9.2018 16:26pressemeddelelse

Et flertal i regionsrådet blev tirsdag enige om en aftale for økonomien for psykiatrien i 2019. Aftalen afsætter 63 mio. kr. til blandt andet børn- og ungdomspsykiatrien, forebyggelse af genindlæggelser, forebyggelse af tvang, hurtigere udredning og behandling, styrket samarbejde med kommunerne og opsøgende team. Aftalen sætter dermed en tyk streg under politikernes fokus på at skabe bedre vilkår for mennesker med psykisk lidelse.

Politikerne i Region Hovedstaden afsætter 72 mio. kr. til hospitalerne1.9.2018 06:00pressemeddelelse

Politikerne i Regionsrådet afsatte fredag ca. 72 mio. kr. til blandt andet bedre forhold for fødende og deres familier på fødeafdelingerne, flere hænder på mave- og tarmafdelingerne, kortere ventetid på høreapparater og hospicepladser til børn og unge med alvorlig og livstruende sygdom. Derudover afsatte politikerne ca. 22 mio. kr. at gøre lægernes arbejde i Sundhedsplatformen nemmere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum