Region Hovedstaden

Hæstorp: Fornuftig aftale om regionernes økonomi

Del

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersens (S) reaktion på aftale om regionernes økonomi for 2022.

  • Det er en fornuftig aftale. Jeg glæder mig over, at Regeringen og regionerne i denne aftale prioriterer et væsentligt løft af sundhedsvæsnet. Men vi kommer ikke uden om, at vi skal gøre os umage for at få enderne til at mødes, når vi skal have næste års budget til at gå op; og der bliver ikke meget plads til nye prioriteringer og initiativer.

  • Sundhedsvæsenet står overfor en række udfordringer de kommende år med flere ældre patienter, stigende udgifter til medicin og flere dyre behandlinger. Med denne økonomiaftale har vi en stor opgave foran os, hvis vi skal leve op til de forventninger, der er til vores sundhedsvæsen. 

  • Nu skal vi regne på, hvad det konkret får af betydning for regionens økonomi og budget næste år. Jeg håber på og regner med, at vi igen i år kan undgå store centrale spareøvelser.

  • Jeg er meget enig med Regeringen og Danske Regioner i, at vi skal prioritere fødeområdet og dermed fortsætte den udvikling, vi allerede har i gang i Region Hovedstaden. Vi skal tilbyde familier en tryg og god fødsel, og vi skal kunne tilbyde jordemødrene gode arbejdsforhold. Det vil vi nu se på, hvordan vi løser i de kommende budgetforhandlinger.

  • Og så er jeg meget glad for og stolt over, at regionerne anerkendes for den kæmpe indsats, medarbejdere i alle dele af organisationen har ydet under COVID-19-pandemien.

  • Det er meget positivt, at regeringen og Danske Regioner fokuserer på, at vi skal lære af de erfaringer, vi har gjort os under pandemien. Samarbejdet på tværs af sektorer og myndigheder og sundhedsvæsnets omstillingsparathed har vist sig helt exceptionelt, og det skal vi bygge videre på.

Yderlige information

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Medarbejderne melder om stigende tilfredshed med Sundhedsplatformen21.5.2021 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Sundhedsplatformen blev indført i Region Hovedstaden og Sjælland i 2016 og -17 for at skabe mere sammenhæng i behandlingen, mere inddragelse af patienterne og hurtigere adgang til resultater. Medarbejderne i de to regioner har i april svaret på en brugerundersøgelse. Tilfredsheden er stigende, men undersøgelsen peger også på områder, hvor arbejdet med forbedringer for medarbejderne skal fortsætte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum