Region Hovedstaden

Hæstorp: Flere penge til behandling nu

Del

De seneste uges fokus på ventetider og kræft får regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen til at indkalde til budgetforligsmøde i næste uge.

”Når man har en livstruende sygdom, er der rigeligt at bekymre sig om, og så skal man ikke også bekymre sig om ventetider.  Derfor er jeg enig i, at der skal være en bedre koordinering af indsatsen på særligt de kræftformer, der er allermest aggressive, og hvor der er manglende kapacitet i hele landet. ”

Det siger regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), efter at sundheds- og ældreminister Ellen Trane Nørby (V) i dag har meldt ud, at der skal sættes ind over for ventetider på kræftområdet.

Allerede efter Politikens omtale i weekenden af en overskridelse af den maksimale ventetid på behandlingen af bugspytkirtelkræft i Region Hovedstaden bad Sophie Hæstorp Andersen de pågældende afdelinger om en forklaring, så de rette tiltag kan sættes i værk - på det enkelte hospital og på tværs af landet.

Hun understreger, at ventetiderne skal overholdes, og kvaliteten være i top.

”Når der er problemer - i øvrigt i hele landet med at behandle denne kræftform - skal vi naturligvis have styr på, hvad det skyldes, så vi kan gribe ind. Noget kan vi selv ordne i regionen, andre tiltag kræver måske hjælp fra Folketinget?

Budgetforligskredsmøde

”Jeg har også bedt om, at der indkaldes til et budgetforligskredsmøde torsdag den 24. august - til en drøftelse af udmøntningen af de 35 mio. kr. i meraktivitetspuljen på sundhedsområdet. Her vil administrationen komme med et bud på, hvordan midlerne kan anvendes - herunder til kræftbehandling,” siger regionrådsformanden.

Det var også med et særligt øje på kræftpakkeforløbene og det stigende antal kræftsyge, at regionsrådet 1. januar 2014 etablerede Kræftudvalget som et midlertidigt udvalg. Små to år senere kunne regionsrådet se  store fremskridt på kræftområdet i Region Hovedstaden – bl.a. var målopfyldelsen for hovedhalskræft og prostatakræft steget betydeligt under Kræftudvalgets virke. Kræftudvalget havde desuden fokus på hurtig udredning, sammenhængende patientforløb og screeningsprogrammer. 

”Indførelse af kræftpakkerne har haft en afgørende betydning. De har bidraget til kortere og mere sammenhængende patientforløb. Vi har i forhold til kræftpakkerne hidtil haft meget fokus på processen og forløbstiderne i patientforløbene. Det er nu tid til at se på kvaliteten og sikre, at patienterne tilbydes hensigtsmæssige forløb, som også giver bedre overlevelse.”  

Fakta:

  • På regionsrådets møde d. 13. juni 2017 blev der udmøntet ca. 39 mio. kr. årligt til regionens kræftafdelinger, herunder 2,5 mio. kr. til den afdeling på Rigshospitalet som behandler kræft i bugspytkirtlen.
  • På samme møde blev det med 2. økonomirapport besluttet, at administrationen indhenter forslag fra hospitalerne til udmøntning af de resterende midler på 35 mio. kr. for puljen til kapacitetsudvidelser.
  • Region Hovedstaden dækker 1/3 af landets borgere, og på flere kræftformer behandler Region Hovedstaden en endnu større andel af kræftpatienterne. Det betyder også, at Region Hovedstaden har en stor opgave med at sikre koordinering og samarbejde på tværs af hospitaler og afdelinger.
  • Overlevelsen på kræftområdet er steget gennem de seneste år – Region Hovedstaden har en høj kræftoverlevelse i Region Hovedstaden, også når man sammenligner med de øvrige regioner.   

Overlevelse:

Nedenstående tabel viser den seneste opgjorte overlevelse for alle kræftformer ekskl. Hudkræft, bryst og prostatakræft. Heraf fremgår at 1 og 5-års overlevelsen i Region Hovedstaden ligger på niveau eller over de øvrige regioners. Kilde: Cancerregistreret via esundhed.dk. Region er bopælsregion.

DIAGNOSE

REGION

Indikator

KØN

2013-2015

Alle ekskl. anden hud, bryst og prostata

Hele landet

1- års relativ overlevelse i pct

Mand

73

Kvinde

76

5- års relativ overlevelse i pct.

Mand

51

Kvinde

55

Region Hovedstaden

1- års relativ overlevelse i pct

Mand

74

Kvinde

77

5- års relativ overlevelse i pct.

Mand

53

Kvinde

56

Region Midtjylland

1- års relativ overlevelse i pct

Mand

73

Kvinde

75

5- års relativ overlevelse i pct.

Mand

51

Kvinde

54

Region Nordjylland

1- års relativ overlevelse i pct

Mand

73

Kvinde

75

5- års relativ overlevelse i pct.

Mand

50

Kvinde

54

Region Sjælland

1- års relativ overlevelse i pct

Mand

72

Kvinde

73

5- års relativ overlevelse i pct.

Mand

48

Kvinde

52

Region Syddanmark

1- års relativ overlevelse i pct

Mand

74

Kvinde

78

5- års relativ overlevelse i pct.

Mand

53

Kvinde

56

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum