Hæder til lokale madhelte til Fødevaredagen 2022
Fødevarebranchen, ikke kun i Danmark men i hele Europa, er presset lige nu. Derfor er det ekstra vigtigt at hylde dem, der bidrager positivt. Der tænkes nye tanker rundt omkring, så man kan leve op til krav om bl.a. bæredygtighed, samtidig med at der leveres mad af højeste kvalitet. Innovation og omstillingsparathed har været nøgleord for mange i fødevarebranchen i år, og det var der flere eksempler på blandt de nominerede til årets Fødevarepriser 2022.
Smagen af bæredygtighed
Fødevarepriserne består af otte priser, som hylder alle dele af branchen. Vinderne har alle bidraget positivt med gode produkter på trods af tidens udfordringer. Butikker og storkøkkener leverer størstedelen af danskernes daglige måltider, og har derfor en vigtig rolle i at gå forrest i udviklingen af dansk madkultur.
- Det er en turbulent tid for mange i fødevarebranchen og der er mange nye udfordringer, der skal håndteres. Derfor er det en særlig glæde at kunne stoppe op og fejre de bedste af de bedste. De madprofessionelle og ildsjælene bidrager til at skubbe hele fødevarebranchen ved at sætte nye standarder for, hvordan måltider skal tilberedes og smage, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Fødevaredagen er blevet afholdt hvert år siden 2014. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser, og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad i det forløbne år.
Nedenfor kan du se årets vindere og nominerede i alle kategorier.
Slagterprisen
Vinder i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Christian Steen Hansen, Salling Super, Aarhus
Nominerede i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Mikkel Bomann West Krogsbæk, SuperBrugsen, Fensmark
Slagtermester Danny Petersen, MENY, Fredericia
Vinder i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermester Marie Munch, Slagter Munch, Skagen
Nominerede i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermestre Dorthe og Henrik Schmelling, Slagter Schmelling, Gilleleje
Slagtermester Sune Hansen, RønhaveSlagteren, Sønderborg
Mejeriprisen
Vinder i kategorien ’Ostehandlere’
Ostehandler Kaj Jørgensen, Klingenberg Ost & Delikatesser, Odense
Nominerede i kategorien ’Ostehandlere’
Ostehandler Manfred Dieter Schedler, Jama Ost, Risskov
Ostehandler Allan Caseus, Caseus Ost, Roskilde
Vinder i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Ostemester Kenneth Østergreen, MENY Fabrikvej, ViborgI kategorien ”Supermarkeder/hypermarked” har L&F valgt at nominere én kandidat, som indstilles for sit helt særlige arbejde med ostekategorien.
Frugt- og grøntprisen
Vinder i kategorien ’Årets unge grønne talent’
Grøntansvarlig Gaja Langhave, Rema 1000, Rønde
Nominerede i kategorien ’Årets unge grønne talent’
Frugt & Grønt ansvarlig Tobias N. Rasmussen, Irma Nørreport
Salgsleder Frugt & Grønt Mathias Bjerrum, SPAR Ny Ellebjerg
Vinder i kategorien ’Årets grønne ildsjæl’
Grøntchef Martin Coulthard, MENY Domus Vista
Nominerede i kategorien ’Årets grønne ildsjæl’
Frugt & Grønt salgsleder, Marie J. Thulstrup, SPAR Ebberup
Frugt & Grønt-leder Torben Lorenzen, SuperBrugsen Havdrup
Kantineprisen
Vinder i kategorien ’Kantiner i virksomheder’
Køkkenchef Sofie Rosa Randall, Jespers Torvekøkken hos Kopenhagen Fur i Glostrup
Nominerede i kategorien ’Kantiner i virksomheder’
Køkkenleder Mads Henriksen Birk, Bankdata, Silkeborg
Team Meyers, Meyers Kantiner hos Rambøll, Esbjerg
Køkkenprisen
Vinder i kategorien ’Offentlige køkkener’
Køkkenpersonalet, Nordsjællands Hospital, Hillerød
Nominerede i kategorien ’Offentlige køkkener’
Måltider & Ernæring ved Aalborg Universitetshospital
Køkkenpersonalet, Rosengårdcentrets Køkken, Silkeborg
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer om grøn fond: Afgørende midler til landbrugets grønne omstilling15.4.2024 09:33:10 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har netop præsenteret en grøn fond, som blandt andet skal bidrage til, at landbrug- og fødevaresektoren kan udvikle teknologier, der er nødvendige for at nå de fastsatte klimamål.
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
Flere unge vælger en uddannelse indenfor landbrug15.3.2024 08:22:23 CET | Pressemeddelelse
På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det er et stærkt signal om, at landbruget er et erhverv i udvikling, som unge ser en fremtid i, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer
Årets kvægelev er et ’scoop for enhver virksomhed’26.2.2024 13:44:13 CET | Pressemeddelelse
Nysgerrig, dygtig og grundig. Sådan beskrives Isabella van Noordenne fra Gråsten Landbrugsskole, der netop har vundet prisen som Årets Kvægelev 2024
Kvægformand: En afgift må ikke blokere for, at vi kan få ny teknologi og klimaeffektive løsninger i spil25.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vi har masser af grønne ambitioner. Men jeg har svært ved at se, hvordan en afgift skal hjælpe os med at indfri dem. Sådan siger Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Sektor for Kvæg, efter ekspertudvalget har fremlagt en rapport med input til, hvordan en CO2-afgift på de biologiske processer i landbruget kan se ud.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum