Hæder til lokale madhelte til Fødevaredagen 2022
Fødevarebranchen, ikke kun i Danmark men i hele Europa, er presset lige nu. Derfor er det ekstra vigtigt at hylde dem, der bidrager positivt. Der tænkes nye tanker rundt omkring, så man kan leve op til krav om bl.a. bæredygtighed, samtidig med at der leveres mad af højeste kvalitet. Innovation og omstillingsparathed har været nøgleord for mange i fødevarebranchen i år, og det var der flere eksempler på blandt de nominerede til årets Fødevarepriser 2022.
Smagen af bæredygtighed
Fødevarepriserne består af otte priser, som hylder alle dele af branchen. Vinderne har alle bidraget positivt med gode produkter på trods af tidens udfordringer. Butikker og storkøkkener leverer størstedelen af danskernes daglige måltider, og har derfor en vigtig rolle i at gå forrest i udviklingen af dansk madkultur.
- Det er en turbulent tid for mange i fødevarebranchen og der er mange nye udfordringer, der skal håndteres. Derfor er det en særlig glæde at kunne stoppe op og fejre de bedste af de bedste. De madprofessionelle og ildsjælene bidrager til at skubbe hele fødevarebranchen ved at sætte nye standarder for, hvordan måltider skal tilberedes og smage, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Fødevaredagen er blevet afholdt hvert år siden 2014. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser, og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad i det forløbne år.
Nedenfor kan du se årets vindere og nominerede i alle kategorier.
Slagterprisen
Vinder i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Christian Steen Hansen, Salling Super, Aarhus
Nominerede i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Mikkel Bomann West Krogsbæk, SuperBrugsen, Fensmark
Slagtermester Danny Petersen, MENY, Fredericia
Vinder i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermester Marie Munch, Slagter Munch, Skagen
Nominerede i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermestre Dorthe og Henrik Schmelling, Slagter Schmelling, Gilleleje
Slagtermester Sune Hansen, RønhaveSlagteren, Sønderborg
Mejeriprisen
Vinder i kategorien ’Ostehandlere’
Ostehandler Kaj Jørgensen, Klingenberg Ost & Delikatesser, Odense
Nominerede i kategorien ’Ostehandlere’
Ostehandler Manfred Dieter Schedler, Jama Ost, Risskov
Ostehandler Allan Caseus, Caseus Ost, Roskilde
Vinder i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Ostemester Kenneth Østergreen, MENY Fabrikvej, ViborgI kategorien ”Supermarkeder/hypermarked” har L&F valgt at nominere én kandidat, som indstilles for sit helt særlige arbejde med ostekategorien.
Frugt- og grøntprisen
Vinder i kategorien ’Årets unge grønne talent’
Grøntansvarlig Gaja Langhave, Rema 1000, Rønde
Nominerede i kategorien ’Årets unge grønne talent’
Frugt & Grønt ansvarlig Tobias N. Rasmussen, Irma Nørreport
Salgsleder Frugt & Grønt Mathias Bjerrum, SPAR Ny Ellebjerg
Vinder i kategorien ’Årets grønne ildsjæl’
Grøntchef Martin Coulthard, MENY Domus Vista
Nominerede i kategorien ’Årets grønne ildsjæl’
Frugt & Grønt salgsleder, Marie J. Thulstrup, SPAR Ebberup
Frugt & Grønt-leder Torben Lorenzen, SuperBrugsen Havdrup
Kantineprisen
Vinder i kategorien ’Kantiner i virksomheder’
Køkkenchef Sofie Rosa Randall, Jespers Torvekøkken hos Kopenhagen Fur i Glostrup
Nominerede i kategorien ’Kantiner i virksomheder’
Køkkenleder Mads Henriksen Birk, Bankdata, Silkeborg
Team Meyers, Meyers Kantiner hos Rambøll, Esbjerg
Køkkenprisen
Vinder i kategorien ’Offentlige køkkener’
Køkkenpersonalet, Nordsjællands Hospital, Hillerød
Nominerede i kategorien ’Offentlige køkkener’
Måltider & Ernæring ved Aalborg Universitetshospital
Køkkenpersonalet, Rosengårdcentrets Køkken, Silkeborg
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Fremdrift i lavbundsprojekter viser, at frivilligheden virker9.7.2025 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af de lavbundsjorde, der ifølge trepartsaftalen skal udtages, er nu identificeret. Lokal inddragelse og frivillige aftaler er en del af forklaringen på den store succes.
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum