Landbrug & Fødevarer

Hæder til lokale madhelte til Fødevaredagen 2022

Del

Fødevarepriserne 2022 er netop blevet uddelt på den årlige Fødevaredag, der blev afholdt på Hindsgavl Slot. De otte priser hylder medarbejderne i foodservice- og detailbranchen.

Fødevarebranchen, ikke kun i Danmark men i hele Europa, er presset lige nu. Derfor er det ekstra vigtigt at hylde dem, der bidrager positivt. Der tænkes nye tanker rundt omkring, så man kan leve op til krav om bl.a. bæredygtighed, samtidig med at der leveres mad af højeste kvalitet. Innovation og omstillingsparathed har været nøgleord for mange i fødevarebranchen i år, og det var der flere eksempler på blandt de nominerede til årets Fødevarepriser 2022.

Smagen af bæredygtighed
Fødevarepriserne består af otte priser, som hylder alle dele af branchen. Vinderne har alle bidraget positivt med gode produkter på trods af tidens udfordringer. Butikker og storkøkkener leverer størstedelen af danskernes daglige måltider, og har derfor en vigtig rolle i at gå forrest i udviklingen af dansk madkultur.

- Det er en turbulent tid for mange i fødevarebranchen og der er mange nye udfordringer, der skal håndteres. Derfor er det en særlig glæde at kunne stoppe op og fejre de bedste af de bedste. De madprofessionelle og ildsjælene bidrager til at skubbe hele fødevarebranchen ved at sætte nye standarder for, hvordan måltider skal tilberedes og smage, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

Fødevaredagen er blevet afholdt hvert år siden 2014. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser, og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad i det forløbne år.

Nedenfor kan du se årets vindere og nominerede i alle kategorier. 

Slagterprisen

Vinder i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Christian Steen Hansen, Salling Super, Aarhus

Nominerede i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Mikkel Bomann West Krogsbæk, SuperBrugsen, Fensmark
Slagtermester Danny Petersen, MENY, Fredericia

Vinder i kategorien ’Privatslagtere’

Slagtermester Marie Munch, Slagter Munch, Skagen

Nominerede i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermestre Dorthe og Henrik Schmelling, Slagter Schmelling, Gilleleje
Slagtermester Sune Hansen, RønhaveSlagteren, Sønderborg

Mejeriprisen

Vinder i kategorien ’Ostehandlere’
Ostehandler Kaj Jørgensen, Klingenberg Ost & Delikatesser, Odense

Nominerede i kategorien ’Ostehandlere’
Ostehandler Manfred Dieter Schedler, Jama Ost, Risskov
Ostehandler Allan Caseus, Caseus Ost, Roskilde

Vinder i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Ostemester Kenneth Østergreen, MENY Fabrikvej, ViborgI kategorien ”Supermarkeder/hypermarked” har L&F valgt at nominere én kandidat, som indstilles for sit helt særlige arbejde med ostekategorien.


Frugt- og grøntprisen

Vinder i kategorien ’Årets unge grønne talent’
Grøntansvarlig Gaja Langhave, Rema 1000, Rønde

Nominerede i kategorien ’Årets unge grønne talent’
Frugt & Grønt ansvarlig Tobias N. Rasmussen, Irma Nørreport
Salgsleder Frugt & Grønt Mathias Bjerrum, SPAR Ny Ellebjerg

Vinder i kategorien ’Årets grønne ildsjæl’
Grøntchef Martin Coulthard, MENY Domus Vista

Nominerede i kategorien ’Årets grønne ildsjæl’
Frugt & Grønt salgsleder, Marie J. Thulstrup, SPAR Ebberup
Frugt & Grønt-leder Torben Lorenzen, SuperBrugsen Havdrup

Kantineprisen

Vinder i kategorien ’Kantiner i virksomheder’
Køkkenchef Sofie Rosa Randall, Jespers Torvekøkken hos Kopenhagen Fur i Glostrup

Nominerede i kategorien ’Kantiner i virksomheder’
Køkkenleder Mads Henriksen Birk, Bankdata, Silkeborg
Team Meyers, Meyers Kantiner hos Rambøll, Esbjerg


Køkkenprisen

Vinder i kategorien ’Offentlige køkkener’
Køkkenpersonalet, Nordsjællands Hospital, Hillerød

Nominerede i kategorien ’Offentlige køkkener’
Måltider & Ernæring ved Aalborg Universitetshospital
Køkkenpersonalet, Rosengårdcentrets Køkken, Silkeborg

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum