Vejdirektoratet

Hadsundbroen får en tiltrængt ansigtsløftning

Del

Når Hadsundbroen senere på året kan fejre 45 års fødselsdag, så bliver det i en forbedret tilstand. I det kommende halvår gennemgår broen nemlig et større renoveringsarbejde, der sikrer, at den holder mange år endnu.

Knap 45 år som en vigtig trafikåre i vind og vejr slider på en bro. Derfor har Vejdirektoratet nu indgået en aftale med en entreprenør om at skifte Hadsundbroens bærelejer ud og reparere betonen under broen fra mandag 5. april.

Lene Højris Jensen er Vejdirektoratets fagprojektleder på brorenoveringen. Hun fortæller, at arbejdet omfatter udbedring af skader i betonen på undersiden af brodækket samt på bropiller.

”Entreprenørens mandskab hugger først den dårlige beton af, så sandblæser de for at skabe en ren overflade, og til sidst udskifter de det skadede armeringsjern og støber ny beton på pillerne,” siger hun.

Når betonen er blevet udbedret, udskifter mandskabet alle bærelejer som ligger imellem pilletop og brodæk. Det gør de ved at løfte brodækket lokalt ved hver bropille med ca. 1,5 cm, hvorefter de fjerner eksisterende bærelejer og monterer nye bærelejer. Brodækket løftes kun ved en bropille ad gangen.

Få konsekvenser for sejlere og trafikanter

Arbejdet er planlagt til perioden 5. april - 29. oktober 2021, og størstedelen vil foregå fra vandsiden, hvor entreprenøren benytter flåder, som vil være fastgjort til bropillerne. Entreprenørens folk vil ikke udføre arbejder i gennemsejlingsfaget, og der vil derfor ikke være restriktioner for passage for sejlende.

”Der vil være enkelte arbejder af kortere varighed på oversiden af brodækket, hvor op til maksimalt to kørebaner vil blive spærret. Trafikanterne vil dog hele tiden have mulighed for passage af broen. Tidspunktet for spærringerne vil blive varslet, før de finder sted,” siger Lene Højris Jensen.

Byggeplads til entreprenøren

Entreprenør på opgaven er MT Højgaard A/S, som etablerer byggeplads på den sydvestlige side af broen med indkørsel fra Færgevej og Banevej.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener som arbejdet måtte medføre for såvel trafikanter som naboer til broen.

Hadsundbroen åbnede 10. november 1976 efter, at byggeriet blev startet i 1974.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Udbud af midlertidig erstatningshavn i København klar12.4.2021 10:52:48 CEST | Pressemeddelelse

Nu udbyder Vejdirektoratet opgaven med anlæg af en midlertidig erstatningshavn i Færgehavn Nord i København. Erstatningshavnen skal give plads til omkring 600 både fra Svanemøllehavnen og blandt andet indeholde klubfaciliteter og parkering i perioden, hvor Nordhavnstunnellen anlægges. Erstatningshavnen er en forudsætning for, at tunnelentreprenøren kan ”rydde” og anlægge en tunnel i en del af havnebassinet i Svanemøllehavnen.

Nyudviklet beregningsværktøj bliver ny standard for klimaanalyser af CO2-udledning11.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejdirektoratets nye værktøj til at analysere og opgøre CO2-udledninger ved blandt andet planlægnings-, anlægs- og driftsfasen af de store veje bliver nu en fælles standard for, hvordan man foretager CO2-analyser ved alle former for projekter og aktiviteter på infrastrukturområdet herhjemme. Det oplyser områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet efter et møde med en lang række aktører fra infrastrukturområdet, herunder Banedanmark, Bygningsstyrelsen, kommuner, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Industri, Asfaltindustrien, Dansk Beton. ”Vi står foran en stor opgave, hvis vi som nation skal lykkes med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030,” siger områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet. ”Derfor er det vigtigt, at vi taler samme sprog, så vi kan arbejde ensartet med klimamål på tværs af brancheskel. Til det formål har vi brug for et værktøj, vi alle kan bruge – og som sikrer, at vi anvender de samme metoder, datatyper og måleformer. Og her er vores nye værktøj, det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum