Haderslev Kommune

Haderslev søger plejefamilier og aflastningsfamilier

Del

Der er mangel på plejefamilier i Syd- og Sønderjylland. Haderslev Kommune gør derfor en ekstra indsats for at skaffe nye plejefamilier og holder blandt andet informationsmøde den 12. april, hvor interesserede kan høre mere om, hvad det indebærer.

Antallet af familier, der er godkendt til pleje og aflastning i det syd- og sønderjyske, er over de seneste år gået i den forkerte retning. Haderslev Kommune gør derfor en ekstra indsats for at tiltrække nye familier, der ønsker at blive godkendt som plejefamilier.

”Det er naturligvis ikke sådan, at vi har børn, som lige nu mangler en plejefamilie, men vi har behov for at have et beredskab klar, hvis der opstår et akut behov for pleje eller aflastning og så kan vi desuden se, at vi måske får problemer ud i fremtiden, hvis ikke vi får flere plejefamilier godkendt”, siger Henning Riistofte, der er Børn og Ungechef i Haderslev Kommune med ansvar for familiepleje.

Derfor har Haderslev Kommune arrangeret et informationsmøde den 12. april, hvor interesserede helt uforpligtende kan komme og høre mere om, hvad det vil sige at være plejefamilie og hvad kommunen forventer af én.

”Vi kæmper lidt mod en myte om, at en plejefamilie skal bestå af en mor og en far, der har nogle voksne børn, der er fløjet fra reden, men sådan ser en plejefamilie ikke nødvendigvis ud. Det vigtigste er, at man kan give et barn en tryg og sikker opvækst, eventuelt samarbejde med en biologisk forælder og har overskud i hverdagen til at gå ind i arbejdet”, siger Henning Riistofte.

På informationsmødet kan man blandt andet høre mere om uddannelsen og godkendelsen til at blive plejefamilie, som Socialtilsyn Syd, der dækker hele Syddanmark, står for. Og så vil man kunne møde en plejefamilie, der vil fortælle om deres oplevelse med at have plejebørn.

Informationsmødet foregår på Haderslev Rådhus på 1. sal den 12. april 2018 klokken 16.30 til 18.30. Efter nogle korte oplæg er der lidt let forplejning og mulighed for en uformel snak med medarbejdere fra Socialtilsyn Syd, Familierådgivningen i Haderslev Kommune og en plejefamilie.

Tilmelding til arrangementet skal ske senest den 5. april til Jacob Jacobsen på jaja@haderslev.dk eller Susanne Olsen på suol@haderslev.dk.

Læs mere om at blive plejefamilie på www.haderslev.dk/plejefamilie.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum