Haderslev Kommune

Haderslev Kommunes skoler har regnet den ud: rapport viser en flot udvikling i matematikresultater

Del

Ny kvalitets- og læringsrapport for folkeskolerne viser blandt andet, at eleverne har løftet sig fra at ligge under landsgennemsnittet i matematik til at ligge lidt over. Dermed bekræfter rapporten, de tendenser til et fagligt løft på området, som også fremgik af den netop offentliggjorte undersøgelse fra Program for læringsledelse, som Haderslev Kommune deltager i.

I de seneste tre år er der blevet arbejdet målrettet med at løfte elevernes faglige niveau i matematik. Der er blevet ansat en matematikkonsulent, og der er blevet uddannet matematikvejledere på alle skoler. På den måde er vidensdeling mellem matematiklærerne sat i centrum. Og det giver nu resultater hos eleverne.

"Det er dejligt at se, at indsatserne har båret frugt. Det batter, når vi sætter systematisk ind over for udfordringer. Resultaterne er en anerkendelse af de lærere, der har gjort en stor indsats i forhold til at tage efteruddannelse og til at arbejde på tværs af skolerne for at dele viden og styrke faget", siger formand for Udvalget for Børn og Familier Signe Knappe.

Rapporten viser også andre resultater. De sidste års afgangsprøver viser en positiv udvikling. Resultaterne er over en treårig periode løftet for både dansk, matematik og samlet for de bundne prøver.

På læsning ligger de fleste klassetrin på landsgennemsnittet, men med en svag nedgang. Derfor er det vigtigt, at der fastholdes et højt fokus på læsning.

"Det er anden gang siden indførelsen af skolereformen, vi laver denne måling, og der er lavet nogle justeringer i måden at teste på, der kan betyde, at resultaterne ikke kan sammenlignes 100% med sidste rapport. Om læseresultaterne for 2. klasse fortæller ministeriet, at der er vurderet hårdere end sidste gang, og det kan have indflydelse. Resultaterne i matematik skal også sammenlignes med forsigtighed, men selv med det in mente, er det tydeligt, at der er sket et løft på området", fortæller pædagogisk konsulent Mette Kjærgaard Sørensen.

God trivsel

Det er ikke kun de faglige resultater, der er i fokus i . Elevernes trivsel er vigtig, og her tegner både en trivselsmåling og undersøgelsen i Program for læringsledelse et positivt og homogent trivselsbillede.

"Jeg synes, at vi skal være stolte af, at eleverne i Haderslev Kommune trives godt, og at der er en rigtig god læringskultur på vores skoler. Det er et helt afgørende udgangspunkt for læring og udviklingen af glade, robuste og livsduelige unge mennesker", siger formand for Udvalget for Børn og Familier Signe Knappe.

Den udarbejdede Kvalitets- og læringsrapport for 2014-2015 blev behandlet på Udvalget for Børn og Familiers møde den 6. april og skal herefter sendes i høring hos skolebestyrelserne, inden den endeligt kan godkendes af udvalget og byrådet i maj.Kontaktinformation:

Signe Knappe, formand for Udvalget for Børn og Familier, telefon 40 22 57 87

Mette Kjærgaard Sørensen, Pædagogisk konsulent, telefon 74 34 10 06

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17Pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum