Haderslev Kommune

Haderslev Kommune tager temperaturen på detailhandelen

Del

I de kommende uger får alle butikker i Haderslev Kommune besøg af analyseinstituttet ICP, der gennemfører en detailhandelsanalyse for kommunen. Resultatet skal bruges i fremtidig udvikling.

Alle butikker i Haderslev Kommune vil i den nærmeste fremtid modtage et brev og et besøg fra ICP (Institut for Center-Planlægning). Baggrunden er, at Haderslev Kommune har bedt ICP om at lave en analyse af detailhandlen i kommunen.

Formålet med analysen er til dels at skabe et overblik over detailhandelens omfang og beskaffenhed netop nu, men også at give kommunen et værktøj og inspiration til fortsat at udvikle detailhandelen.

"Vi ønsker et billede af, hvordan det står til. Vi har brug for at finde ud af, hvor der er mulighed for at udvikle, og hvor vi som kommune kan gå ind og støtte detailhandelen", siger borgmester H.P. Geil.

Analysen gennemføres af ICP, der blandt andet indhenter omsætningstal og registrerer butikkernes størrelser.

De indsamlede data vil indgå i beregninger, hvor omsætningen i kommunens dagligvare- og udvalgsvarebutikker ses i sammenhæng med forbrugspotentialet hos kommunens borgere. Dermed kan den give et indtryk at kommunens handelsbalance.

"Vi arbejder på både at have nogle attraktive bymidtemiljøer og et godt byliv, og her spiller detailhandlen en vigtig rolle. Undersøgelsen vil blive brugt i forhold til det kommende kommuneplanarbejdet og i det hele taget er den et godt værktøj, når det drejer sig om den fremtidige udvikling", siger borgmester H.P. Geil.

Haderslev Kommune fik sidst lavet en detailhandelsanalyse i 2008.

ICP har stor erfaring med denne type analyser og har en bred viden om, hvad der i øjeblikket rører sig på detailhandelsområdet regionalt og på landsplan og kan derfor give nogle konkrete råd til, hvordan man i Haderslev Kommune kan styrke udviklingen i kommunens detailhandel.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Planlægger, Haderslev Kommune, Kai Wisnewski, telefon 74 34 22 17.

Konsulent hos ICP, Karoline Kubiak, telefon 39 62 04 33.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum