Haderslev Kommune

Haderslev Kommune tager dom i sag om forsinkelsesbassin til efterretning

Del

Torsdag afgjorde Vestre Landsret, at Haderslev Kommune havde pålagt en landmand at etablere et unødvendigt forsinkelsesbassin på sin ejendom i forbindelse med en udvidelse. Haderslev Kommune tager dommen til efterretning og kigger på, hvordan lignende situationer kan udgås i fremtiden.

"Vi har i 2010 været i dialog med landmanden om udvidelsen på hans ejendom, og har i den forbindelse drøftet løsningsmuligheder for afledning af regnvand. Landmanden har opfattet drøftelserne som et krav om at anlægge et bestemt forsinkelsesbassin, hvilket ikke har været hensigten", siger Rune Larsson, direktør i Erhvervs- og Borgerservice i Haderslev Kommune.

"Vi er enige i, at det ikke var nødvendigt at anlægge forsinkelsesbassinet i den udformning, der blev tegnet, for at overholde lovgivningen. Det, vi er uenige i, er, at vi har pålagt landmanden at gøre det. Landsretten har nu afgjort, at vores kommunikation med landmanden kunne opfattes som et krav, og det tager vi til efterretning", siger Rune Larsson.

Konsekvensen af sagen bliver, at Haderslev Kommune skal betale de syns- og skønsomkostninger, landmanden har haft i forbindelse med retssagen, samt hans advokatomkostninger. Selve bassinet blev aldrig udført.

"Vi er naturligvis ærgerlige over sagen, som er træls for alle parter. Vi vil nu kigge vores procedurer igennem for at undgå, at en lignende sag opstår", siger Rune Larsson og henviser til den målrettede indsats, kommunen har gjort for at imødekomme borgere og erhvervsdrivende med en dialogbaseret service.

"Det er vigtigt for os, at vores sagsbehandlere fortsat kan gå i dialog med borgere og virksomheder, men samtidig skal vores kommunikation være tydelig, så ingen er i tvivl om, hvornår vi drøfter forskellige løsningmuligheder, inden vi begynder på selve sagsbehandlingen, og hvornår vi stiller krav på baggrund af en konkret vurdering", siger Rune Larsson, der glæder sig over, at sagen nu er afsluttet.Kontaktinformation:

Direktør for Erhvervs- og Borgerservice i Haderslev Kommune, Rune Larsson

21 37 39 71

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum