Haderslev Kommune

Haderslev Kommune slukker lyset

Del

Lørdag den 25. marts klokken 20.30 slukker Haderslev Kommune lyset i en time. Det sker, når kommunen igen i år deltager i verdens største klimakampagne Earth Hour.

Borgere i Haderslev Kommune vil den 25. marts opleve, at der for en stund vil være lidt mørkere på gaderne. Sammen med millioner af borgere og tusindvis af virksomheder og byer verden over slukker kommunen lyset for at sende et signal til politikkere og beslutningstagere om at tage klimaforandringerne alvorligt.

Haderslev Kommune slukker gadelyset fra klokken 20.30 – 21.30 på steder, hvor det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det betyder, at gadelyset fortsat vil være tændt ved signalanlæg, belyste rundkørsler og fodgængerfelter.

Kommunen opfordrer institutioner, medarbejdere og borgere til at deltage i kampagnen og slukke lyset sammen med resten af verden.

Om kampagnen

Earth Hour startede som et lokalt arrangement i Sydney i 2007, men er siden vokset og er i dag verdens største klimaevent. Det er WWF Verdensnaturfonden verden over, som arrangerer kampagnen.

I 2016 deltog hele 178 lande i kampagnen og lyset blev slukket i 400 ikoniske bygninger verden over – herunder Operahuset i Sydney, Big Ben tårnet i London, Empire State Building i New York og Eiffeltårnet i Paris.

Læs mere om kampagnen på www.wwf.dk.

Kontakter

Henriette Hedevang
Energikonsulent, Kommunale ejendomme
74 34 22 76
hehe@haderslev.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum