Haderslev Kommune

Haderslev Kommune sætter arkitekturen i fokus

Del

Haderslev Byråd vedtog tirsdag den 26. januar 2016 kommunens første arkitekturstrategi. Målet er at sætte fokus på kvaliteten af de fysiske omgivelser, som et vigtigt element i at udvikle en attraktiv og konkurrencedygtig kommune. Strategien handler om arkitektur i bred forstand, fra trapper og belægninger over bygninger til parker, veje og landskaber i hele Haderslev Kommune.

"I Haderslev Kommune har vi mange fine bygninger og steder, der er værd at værne om, da de er med til at gøre kommunen til et godt sted at leve. Samtidig skal vi være opmæksomme på, hvordan vi skaber flere af disse attraktive steder. Derfor har vi behov for en arkitekturstrategi", siger borgmester H. P. Geil.

Arkitekturstrategien er udarbejdet i et arkitekturforum af 12-15 repræsentanter for en bred vifte af kommunens interesseorganisationer og foreninger. Denne gruppe blev på byrådsmødet gjort permanent og fik fire nye medlemmer i form af byrådsmedlemmerne Børge Koch, Keld Valentin, Karl Gunnar Gregersen og Claus Larsen. Arkitekturforum skal fremover arbejde med at videreudvikle arkitekturstrategien for Haderslev Kommune.

"Arkitekturen i kommunen betyder noget for os alle, da vi alle skal omgive os med den. Derfor er det vigtigt, at det ikke kun er medarbejdere og politikere på rådhuset, der fastlægger strategien. Jeg glæder mig over, at vi er lykkedes med at involvere mange forskellige interessenter i arbejdet, hvilket vi også vil gøre fremover", siger Benny Bonde, der er formand for Udvalget for Plan og Miljø.

En af de første opgaver for gruppen bliver at lave et arrangement for at markere den landsdækkende "Arkitekturens dag" hver 1. oktober med lokale arrangementer. Derudover vil gruppen blandt andet arbejde på at uddele en arkitekturpris i kommunen, første gang i 2017, udvikle undervisningsforløb til børn og unge og sætte fokus på landsbyernes arkitektur og udvikling.

Strategien findes på haderslev.planweb.dk og præsenteres for alle interesserede ved et arrangement i Bryggeriet S.C. Fuglsangs nyrenoverede lokaler tirsdag den 15. marts 2016 klokken 19.00. Se mere om arrangementet på haderslev.dk.

Foto:

Haderslev Kommune rummer fine eksempler på både ny og ældre arkitektur.Kontaktinformation:

Borgmester H. P. Geil, 21 69 64 71

Planlægger Anne Buur Ogilvie, 74 34 22 15

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum