Haderslev Kommune

Haderslev Kommune klar til corona-sikkert valg

Del

Coronasmitten stiger i samfundet samtidig med, der skal afvikles kommunal- og regionsrådsvalg. Derfor har Haderslev Kommune taget en række ekstra forholdsregler på de 34 valgsteder, så man sikkert og trygt kan komme og stemme.

I Haderslev Kommune kan man stemme til kommunalbestyrelsen og regionsrådet 34 steder i kommunen fra Arnum i vest til Aarø i øst. De mange valgsteder betyder, at der for det meste er god plads på stemmestederne, hvilket er godt, når valget falder sammen med stigende coronasmitte.

”Vi har på alle vores valgsteder god plads til at afvikle et sikkert valg. Derudover har vi ekstra mandskab på, så vi kan sørge for, at det er trygt og sikkert for alle at stemme”, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen, der er chef for Borger- og Rådhusservice i Haderslev Kommune og står for at afvikle valget.

Det ekstra mandskab skal blandt andet sørge for, at der bliver tørret jævnligt af i stemmeboksene og at det for eksempel er muligt at stemme fra sin bil, hvis man ikke ønsker at gå ind.

”Det er vigtigt, at alle får mulighed for at stemme på valgdagen, også selvom man skulle være nær kontakt til en smittet”, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen og fortsætter:

”Vi tager alle forholdsregler, så det er sikkert og trygt for alle at stemme, så vi håber på en rigtig høj valgdeltagelse.”

Ekstra tiltag på Haderslev Kommunes valgsteder:

  • håndsprit og aftørringsservietter
  • mundbind til udlevering
  • mulighed for at medbringe egen kuglepen
  • mulighed for at stemme fra bilen for borgere, der ikke ønsker at gå ind
  • visir og beskyttelsesdragter til valgtilforordnede, der skal tage imod stemmer fra en borger, der har fået konstateret Covid-19/er nær kontakt.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Jul i Slotsgadekvarteret10.11.2021 09:36:10 CET | Pressemeddelelse

”Du finder uden tvivl byens hyggeligste julestemning i Slotsgadekvarteret,” udtaler museumsassistent Connie Falk Lauritzen, der i disse dage arbejder på højtryk med at pynte museumsgården op med gran og juletræer. Vi håber at se rigtig mange til jul i Slotsgade 20, der finder sted fra lørdag d. 20. november og hele december måned. Connie Falk Lauritzen fortæller: ”Her kan du opleve et gammeldags juletræ med historisk pynt i Von Oberbergs Hus, og det koster ingenting at se juletræet eller at opleve den pyntede museumsgård.”

Historisk Arkiv fylder 75 år – det markeres med en ny udstilling i Den gamle Katedralskole27.10.2021 12:57:34 CEST | Pressemeddelelse

”I årenes løb går mange ting, der har interesse for vor bys og vort lands historie tabt på grund af den tankeløshed eller menneskers uforstand…” Citat Olav Christensen, kommunefuldmægtig, socialinspektør. Dette var Olav Christensens personlige bevæggrund, da han tog initiativet til oprettelsen af Haderslev Byhistoriske Arkiv. Den 17. december 1946 var Haderslev Byhistoriske Arkiv en realitet og blev med stiftelsen Sønderjyllands første lokalhistoriske arkiv. Arkivet fik bevilget 300 kr. til den årlige drift. Socialinspektør Olav Christensen var inspireret af Danmarks første egentlige lokalarkiv i Fåborg, som allerede var stiftet i 1937 og med det i tankerne, organiseredes arkivet med en styrelse. Arkivet fik beskrevet sit formål med følgende ord: ”Haderslev Byhistoriske Arkiv, der er oprettet i 1946, har til Formaal til Belysning af Haderslevs Bys, dens Befolknings, Foreningers og Institutioners Historie at samle trykte og utrykte Kilder samt Billeder”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum