Haderslev Kommune

Haderslev Kommune indkalder til familierådslagning

Del

Haderslev Kommune ønsker at intensivere og systematisere inddragelsen af børnene og børnenes netværk i sagsbehandlingen. Derfor indføres familierådslagning som et naturligt redskab, når der skal træffes beslutninger, der vedrører børn.

I en familierådslagning er det barnets nære netværk, der lægger en konkret plan for barnet. Haderslev Kommune forventer bedre forløb for børnene samt bedre samarbejde i familierne og mellem familierne og kommunen.

Metoden kan bruges ved alle beslutninger vedrørende børn. Barnet udvælger selv de personer i barnets familie og netværk, som barnet gerne vil have med til en rådslagning.

"Barnet oplever, at det får indflydelse, og at de voksne sætter sig sammen og finder en løsning for barnets skyld. Det er en vigtig anerkendelse af barnet, og for mange børn en stor glæde, når de voksne gør noget sammen for barnet", siger leder af familierådgivningen Hanne Guldborg.

Forud for en rådslagning bliver netværket grundigt orienteret af fagfolk om barnets situation.

Familierådslagning er kendt fra andre lande, og en række danske kommuner har også gode erfaringer med metoden. Nogle af resultaterne herfra er blandt andet mere holdbare løsninger for barnet, da flere personer i netværket har været inddraget og er blevet hørt, og der er opnået enighed om en plan. Tilfredshedsundersøgelser viser også, at familierne i høj grad er tilfredse med metoden.

Valget af familierådslagning som metode er en del af Haderslev Kommunes strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner, hvor et af fokusområderne er at opdyrke og bruge barnets netværk.

"Det er en vigtig del af Haderslevreformen, at vi sikrer alle børn gode udviklingsmuligheder. Det betyder, at vi arbejder målrettet på at skabe gode og holdbare løsninger for de børn, der har brug for ekstra støtte. Familierådslagning er et af de redskaber, vi har indført til at aktivere det nære netværk, som er af uvurderlig betydning for et barns trivsel", siger leder af familierådgivningen Hanne Guldborg.Kontaktinformation:

Hanne Guldborg, leder af familierådgivningen, telefon 30 32 99 45

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum