Haderslev Kommune

Haderslev Kommune gør entre i Trekantområdets Festuge med et ordenligt rabalder

Del

Der bliver slået på tromme for kulturen, når kulturfolk og trommeslagere rejser rundt i kommunen for at reklamere for de mange arrangementer i Trekantområdets Festuge. Mere end 60 arrangementer i Haderslev Kommune - mere end 375 arrangementer i hele området.

Der bliver pres på kalenderen, når Trekantområdet slår dørene op til årets festuge fra den 26. august til den 4. september. Rundt om i de syv kommuner står arrangementerne i kø, og der er noget for enhver smag. I disse dage bliver programmet hustandsomdelt.

Som optakt til festugen vil en bus køre rundt i Haderslev Kommune, og der vil bogstaveligt talt blive slået på tromme for kulturen. Kulturfolk vil uddele materiale og fortælle om festugens program - ledsaget af Peter Vollstedt på trommer. Kunstneren Baiba vil stå for trommespil med en masse børn, så der er underholdning for alle.

"Arbejdet med at forberede festugen viser, hvor meget vi kan i Haderslev Kommune, når gode kræfter går sammen og trækker i samme retning. Vi har en fantastisk tradition for at få tingene til at ske med begejstring og gåpåmod - og det ses også tydeligt med engagementet i Trekantområdets Festuge. Biblioteket har haft en afgørende rolle, men godt bakket op af Haderslev Butikkerne og frivillige i hele kommunen. Uden dem kunne dette kæmpe arrangement ikke blive til noget", fortæller formand for Udvalget for Kultur og Fritid Allan Emiliussen.

Festugens tema er Stedsans, og hver kommune har et særligt arrangement, der sætter spot på det, der kendetegner området. I Haderslev Kommune arrangeres fem busture ud i kommunens varierede natur, hvor deltagerne med hjælp fra naturguider kan indsamle råvarer. Turene slutter i damparken til en grillpølse, hvor den kendte kok Thomas Herman har tilberedt forskellig garniture inspireret af skov og strand. Thomas Herman vil stå til rådighed for en snak med deltagerne om deres råvarer, og hvordan de vil kunne indgå i retter.

Haderslev Kommune er for første gang med i festugen, som der er blevet taget rigtig godt imod.

"Vi har tidligere holdt kulturfestival på denne tid af året, men i år er der bare en ganske særlig stemning. Det syder og bobler i hele kommunen, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med alle arrangørerne, der alle er virkelig engagerede og opsatte på at lave et brag af en festuge", fortæller Haderslev Kommunes festugekoordinator Christine Strange fra Haderslevbibliotekerne.

På hjemmesiden www.trekantfest.dk er det muligt at læse mere om arrangementerne, og man kan sammensætte sit eget program.Kontaktinformation:

Formand for Udvalget for Kultur og Fritid Allan Emiliussen, telefon 40 22 52 80

Afdelingsleder, Haderslev Bibliotekerne Christine Strange, telefon 51 20 61 33

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum