Haderslev Kommune

Haderslev Kommune gør entre i Trekantområdets Festuge med et ordenligt rabalder

Del

Der bliver slået på tromme for kulturen, når kulturfolk og trommeslagere rejser rundt i kommunen for at reklamere for de mange arrangementer i Trekantområdets Festuge. Mere end 60 arrangementer i Haderslev Kommune - mere end 375 arrangementer i hele området.

Der bliver pres på kalenderen, når Trekantområdet slår dørene op til årets festuge fra den 26. august til den 4. september. Rundt om i de syv kommuner står arrangementerne i kø, og der er noget for enhver smag. I disse dage bliver programmet hustandsomdelt.

Som optakt til festugen vil en bus køre rundt i Haderslev Kommune, og der vil bogstaveligt talt blive slået på tromme for kulturen. Kulturfolk vil uddele materiale og fortælle om festugens program - ledsaget af Peter Vollstedt på trommer. Kunstneren Baiba vil stå for trommespil med en masse børn, så der er underholdning for alle.

"Arbejdet med at forberede festugen viser, hvor meget vi kan i Haderslev Kommune, når gode kræfter går sammen og trækker i samme retning. Vi har en fantastisk tradition for at få tingene til at ske med begejstring og gåpåmod - og det ses også tydeligt med engagementet i Trekantområdets Festuge. Biblioteket har haft en afgørende rolle, men godt bakket op af Haderslev Butikkerne og frivillige i hele kommunen. Uden dem kunne dette kæmpe arrangement ikke blive til noget", fortæller formand for Udvalget for Kultur og Fritid Allan Emiliussen.

Festugens tema er Stedsans, og hver kommune har et særligt arrangement, der sætter spot på det, der kendetegner området. I Haderslev Kommune arrangeres fem busture ud i kommunens varierede natur, hvor deltagerne med hjælp fra naturguider kan indsamle råvarer. Turene slutter i damparken til en grillpølse, hvor den kendte kok Thomas Herman har tilberedt forskellig garniture inspireret af skov og strand. Thomas Herman vil stå til rådighed for en snak med deltagerne om deres råvarer, og hvordan de vil kunne indgå i retter.

Haderslev Kommune er for første gang med i festugen, som der er blevet taget rigtig godt imod.

"Vi har tidligere holdt kulturfestival på denne tid af året, men i år er der bare en ganske særlig stemning. Det syder og bobler i hele kommunen, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med alle arrangørerne, der alle er virkelig engagerede og opsatte på at lave et brag af en festuge", fortæller Haderslev Kommunes festugekoordinator Christine Strange fra Haderslevbibliotekerne.

På hjemmesiden www.trekantfest.dk er det muligt at læse mere om arrangementerne, og man kan sammensætte sit eget program.



Kontaktinformation:

Formand for Udvalget for Kultur og Fritid Allan Emiliussen, telefon 40 22 52 80

Afdelingsleder, Haderslev Bibliotekerne Christine Strange, telefon 51 20 61 33

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum