Haderslev Kommune

Haderslev Kommune får nyt tilbud til seksuelt misbrugte

Del

Voksne med senfølger efter seksuelt misbrug får et nyt tilbud i Haderslev drevet af frivillige. Haderslev Kommune giver 107.000 kroner til, at Center for Seksuelt Misbrugte Frivilligsektion kan etablere et tilbud målrettet borgerne i kommunen.

Haderslev Kommune får et tilbud til voksne, der har været udsat for seksuelt misbrug i barndommen. Det er Center for Seksuelt Misbrugte Syds Frivilligsektion, der står bag tilbuddet, og Haderslev Kommune støtter det nye tilbud med 107.000 kroner.

Center for seksuelt misbrugte-Syddanmark, Frivillighedsektion har allerede et lignende tilbud i Odense, hvor man kan få rådgivning både individuelt og i grupper.

”Vi har kigget på tilbuddet i Odense. De gør et stort og vigtigt stykke arbejde, som vi vurderer også vil kunne være en hjælp for de borgere i kommunen, der har været udsat for seksuelt misbrug”, siger Børge Koch, formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.

Frivilligsektionen fik allerede sidste år et tilskud på 15.000 kroner til at undersøge muligheden for at etablere en indsats i Haderslev Kommune. Undersøgelsen viste, at der er et stort antal voksne med senfølger efter seksuelt misbrug i barndommen. Samtidig viste undersøgelsen, at der var stor interesse fra frivillige, der gerne ville være med til at etablere tilbuddet.                                                                         

”At så mange frivillige har vist interesse for at yde en indsats, betyder, at vi tror på, at det kan lade sig gøre at have sådant et tilbud i Haderslev Kommune, og det vil vi fra politisk side gerne støtte. Derudover er det selvfølgelig altid rart med opbakning til arbejdet”, siger formanden for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen.

Formanden for frivilligsektionen er glad for, at der nu gives penge til et frivilligt tilbud i Haderslev.

”Jeg er rigtig glad for at Haderslev Kommunes politikere anerkender denne målgruppes udfordringer og tager fat. Jeg er især glad på de seksuelt misbrugtes vegne, der nu også får adgang til et tilbud – både i Haderslev by og i Vojens. Det kan Haderslev Kommune være stolt over”, siger Ib Thieme Rasmussen, bestyrelsesformand Center for seksuelt misbrugte-Syddanmark, Frivillighed sektion

Der er i forvejen en række forskellige tilbud som voksne med senfølger af seksuelle overgreb kan modtage. For eksempel psykiatrisk behandling i regionalt regi, samtaler med psykologer via ét af de tre statsfinansierede centre for seksuelt misbrugte, kommunalt visiterede samtaler med psykologer eller kommunalt visiteret socialpædagogisk støtte.

”Vi tror, at et frivilligt drevet tilbud vil være et godt supplement til de eksisterende tilbud. Tilbuddet vil være åbent for alle, og det er ikke nødvendigt at blive visiteret, ligesom der heller ikke er venteliste”, siger Jon Krongaard, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

FAKTA                     

Tilskuddet fra Haderslev Kommune på 107.000 finansieres i fællesskab af de tre udvalg. Udgifterne dækker koordination af møder, transport samt supervision til de frivillige rådgivere.

Center for Seksuelt Misbrugte Syds Frivilligsektion er et tilbud til mennesker over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb på et eller andet tidspunkt i deres liv. Frivilligsektionen yder rådgivning individuelt og i grupper. Derudover har Frivilligsektionen en væresteds-funktion med forskellige aktiviteter. Tilbuddet er frivilligt drevet.

Kontakter

Børge KochFormand, Udvalget for Sundhed og Forebyggelse

61 15 42 03

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum