Haderslev Kommune

Haderslev Kommune får ny sundhedspolitik

Del

Haderslev Byråd godkendte tirsdag den 26. januar den nye sundhedspolitik for Ha-derslev Kommune. Med Sundhedspolitik 2016-2018 fastholder Haderslev Kommune visionen om, at det sunde valg skal være det lette valg. Derudover adskiller den nye sundhedspolitik sig markant fra den tidligere - både i form og indhold.

Sundhedspolitik 2016-2018 er resultatet af næsten et års intensivt arbejde. Et arbejde, der har været præget af dialog og samarbejde med kommunens borgere. Frugten af det arbejde er en politik, som afspejler borgernes syn på, hvad der kendetegner et sundt liv.

Allerede i det tidlige forår 2015 indbød Udvalget for Sundhed og Forebyggelse interesserede borgere, foreninger, uddannelsesinstitutioner, virksomheder osv. til en workshop i SE Arenaen i Vojens. Med et stort og engageret fremmøde blev kimen til en anderledes sundhedspolitik lagt. Formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, glæder sig over, at borgerne har ønsket at deltage i tilblivelsen af den nye sundhedspolitik:

"Vi er både stolte og taknemmelige over, at så mange af kommunens borgere har ønsket at bidrage til at skrive sundhedspolitikken. I udvalget er vi af den opfattelse, at sundhed er et fælles anliggende. Vi har derfor syntes, at det var naturligt at skrive sundhedspolitikken i fællesskab."

I den fortsatte dialog med borgerne stod særligt ét ønske klart, nemlig ønsket om en let tilgængelig og dynamisk sundhedspolitik. Det ønske har Haderslev Kommune taget alvorligt og kan nu præsentere en sundhedspolitik på blot otte sider fordelt på fire temaer, som i de næste tre år vil udgøre fundamentet for konkrete sundhedsindsatser i Haderslev Kommune:

· Mestring af livet

· Positive fællesskaber

· En sund uddannelses- og erhvervskommune

· Sunde og naturlige rammer i hverdagen

Som noget nyt indeholder sundhedspolitikken ikke konkrete bud på sundhedsindsatser. I stedet beskriver sundhedspolitikken for hvert af de fire temaer én eller flere overordnede målsætninger for sundhedsarbejdet i Haderslev Kommune. Desuden angiver Sundhedspolitik 2016-2018, hvordan Haderslev Kommune vil arbejde med sundhed. Det skal i særdeleshed ske i et samarbejde med kommunens borgere, foreninger, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv osv.

Om indholdet i sundhedspolitikken siger udvalgsformand Preben Holmberg:

"Med Sundhedspolitik 2016-2018 ønsker vi at sende det budskab, at sundhed er andet og mere end at forebygge sygdom. Sundhed er også at have det godt, at uddanne sig, at have et arbejde, man er glad for, at indgå i sociale sammenhænge, at være fysisk aktiv osv. Vi håber, at vi sammen kan skabe rammerne for et sundt liv for borgerne i Haderslev Kommune."

Haderslev Kommune har i forbindelsen med tilblivelsen af sundhedspolitikken samarbejdet med studerende fra Designskolen Kolding, der har været med til at tegne undervejs i processen og også har lavet illustrationer til politikken.

Sundhedspolitik 2016-2018 kan ses på www.haderslev.dk.

Vedhæftet er et billede af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.Kontaktinformation:

Udvalgsformand Preben Holmberg, prho@haderslev.dk, tlf. 24 44 40 55

Teamleder Janni Mikkelsen Fovsing, jamf@haderslev.dk, tlf. 74 34 03 09

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum