Haderslev Kommune

Haderslev Kommune får ny sundhedsbus

Del

Sundhedsindsatserne i Haderslev Kommune vil også i fremtiden være mobile. Det har Udvalget for Sundhed og Forebyggelse besluttet. Der er bevilget 500.000 kr. til indkøb af en ny sundhedsbus. Bussen bliver omdrejningspunktet for et nyt, mobilt koncept.

Sundhedsbussen har siden 2008 været et vartegn for sundhedsarbejdet i Haderslev Kommune. Den har givet kommunens sundhedspersonale en unik mulighed for at udbrede deres viden og yde vejledning i borgernes nærområder. Det mobile sundhedskoncept understøtter på den måde Haderslev Kommunes vision om at gøre det sunde valg til det lette valg.

Det er et koncept, som Udvalget for Sundhed og Forebyggelse ønsker at fortsætte. De mange år på kommunens veje har dog slidt på bussen, som derfor pensioneres i 2016. Den erstattes af en ny, mindre og dermed mere fleksibel autocamper. Den nye sundhedsbus bliver en del af et nyt, mobilt koncept, som bygger på et tværgående samarbejde mellem kommunens faggrupper.

I fremtiden vil man således ikke kun kunne møde sundhedspersonale i sundhedsbussen. Den vil også blive bemandet af medarbejdere fra eksempelvis Arbejdsmarkedsområdet, Børne- og Familieområdet, Kulturområdet, Socialområdet og Voksenområdet. Håbet er, at samarbejdet omkring den nye sundhedsbus vil styrke kommunens tværgående sundhedsarbejde.

Formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, siger:

"Med den nye sundhedsbus ønsker vi at sende et signal om, at Haderslev Kommune fortsat prioriterer den borgernære sundhedsfremme og forebyggelse meget højt. Sundhedsbussen giver os nemlig mulighed for at komme i kontakt med de borgere, som ellers ville være svære at få fat på. Vi ønsker samtidigt at styrke det mobile koncept ved at indbyde de øvrige fagområder til et samarbejde om den nye sundhedsbus."

Det forventes, at den nye sundhedsbus kan være på gaden i løbet af første halvår af 2016.Kontaktinformation:

Janni Mikkelsen Fovsing, jamf@haderslev.dk, tlf. 74 34 03 09

Preben Holmberg, prho@haderslev.dk, tlf. 24 44 40 55

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum