Haderslev Kommune

Haderslev Kommune får ny sundhedsbus

Del

Sundhedsindsatserne i Haderslev Kommune vil også i fremtiden være mobile. Det har Udvalget for Sundhed og Forebyggelse besluttet. Der er bevilget 500.000 kr. til indkøb af en ny sundhedsbus. Bussen bliver omdrejningspunktet for et nyt, mobilt koncept.

Sundhedsbussen har siden 2008 været et vartegn for sundhedsarbejdet i Haderslev Kommune. Den har givet kommunens sundhedspersonale en unik mulighed for at udbrede deres viden og yde vejledning i borgernes nærområder. Det mobile sundhedskoncept understøtter på den måde Haderslev Kommunes vision om at gøre det sunde valg til det lette valg.

Det er et koncept, som Udvalget for Sundhed og Forebyggelse ønsker at fortsætte. De mange år på kommunens veje har dog slidt på bussen, som derfor pensioneres i 2016. Den erstattes af en ny, mindre og dermed mere fleksibel autocamper. Den nye sundhedsbus bliver en del af et nyt, mobilt koncept, som bygger på et tværgående samarbejde mellem kommunens faggrupper.

I fremtiden vil man således ikke kun kunne møde sundhedspersonale i sundhedsbussen. Den vil også blive bemandet af medarbejdere fra eksempelvis Arbejdsmarkedsområdet, Børne- og Familieområdet, Kulturområdet, Socialområdet og Voksenområdet. Håbet er, at samarbejdet omkring den nye sundhedsbus vil styrke kommunens tværgående sundhedsarbejde.

Formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, siger:

"Med den nye sundhedsbus ønsker vi at sende et signal om, at Haderslev Kommune fortsat prioriterer den borgernære sundhedsfremme og forebyggelse meget højt. Sundhedsbussen giver os nemlig mulighed for at komme i kontakt med de borgere, som ellers ville være svære at få fat på. Vi ønsker samtidigt at styrke det mobile koncept ved at indbyde de øvrige fagområder til et samarbejde om den nye sundhedsbus."

Det forventes, at den nye sundhedsbus kan være på gaden i løbet af første halvår af 2016.Kontaktinformation:

Janni Mikkelsen Fovsing, jamf@haderslev.dk, tlf. 74 34 03 09

Preben Holmberg, prho@haderslev.dk, tlf. 24 44 40 55

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum