Haderslev Kommune

Haderslev Kommune bifalder flere penge til Forsvaret

Del

Haderslev Kommune glæder sig over regeringens forsvarsudspil ’Et stærkt værn om Danmark’, der har ambitioner om at afsætte flere penge til Forsvaret. Borgmesteren ser frem til , at forligskredsen fremtidssikrer de faste etablissementer, der danner rygraden i det danske forsvar.

Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil til et nyt forsvarsforlig ’Et stærkt værn om Danmark’, som forligspartierne de kommende uger skal forhandle på plads. Borgmester i Haderslev Kommune H. P. Geil glæder sig over regeringens udspil.

-Det er positivt for det danske forsvar, at regeringen lægger op til at øge forsvarsbevillingerne. Haderslev Kommune har i mange år samarbejdet med forsvaret og forsvarets etablissementer og installationer i det vi kalder forsvarsklyngen. Seneste har vi arbejdet på et industrisamarbejde om flyvedligeholdelse - ACE Danmark – som vi har store forventninger til, og som jeg også fornemmer, der er opbakning til på Christiansborg, siger borgmester H.P. Geil.

I forløbet op til udspillet, har der været meget fokus på økonomi og på en kommende reorganisering af forsvarets etablissementer, hvor det bl.a. har været nævnt, at aktiviteter fra udvalgte kaserne kunne flyttes andre steder hen i landet.

-Vi er naturligvis glade for, at der står i regeringens udspil, at der ikke skal nedlægges garnisoner og musikkorps, men samtidig er vi også optaget af, at Haderslev Kaserne er fremtidssikret i forhold til de funktioner og det mandskab, der fremadrettet tænkes placeret her. Derfor vil vi naturligvis spændt følge den videre proces og udmøntning af det forlig, der kommer, siger H.P. Geil.

-Jeg noterer også med tilfredshed at regeringen lægger op til at styrke det statslige beredskab, som jo er til stede i Haderslev Kommune, siger H.P. Geil.

- I forsvaret skal man naturligvis have rum til at reorganisere sig effektivt, og vi er vant til, at opgaverne på kaserne skifter. Haderslev Kaserne er den sidste kaserne i Sønderjylland. I 2020 fejrer vi 100 året for genforeningen. Så ingen kan forestille sig, at hæren ikke er til stede i Sønderjylland. Derfor vil jeg også gerne understrege, at forligskredsen ikke skal være i tvivl om, at Haderslev Kommune også i forhold til kasernen er en positiv og konstruktiv medspiller i forhold til kasernens videre udvikling og placering i forsvarets struktur, siger H.P. Geil.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum