Haderslev Kommune

Haderslev hylder Danmarks udsendte

Del

Tirsdag den 5. september er der national Flagdag for Danmarks udsendte. Sammen med Haderslev Kaserne, Fighter Wing Skrydstrup og Beredskabsstyrelsen Sydjylland inviterer Haderslev Kommune tidligere udsendte og interesserede borgere til et særligt arrangement på Gravene.

Den 5. september markerer Haderslev Kommune flagdagen for Danmarks udsendte. Det sker i et samarbejde med Haderslev Kaserne, Fighter Wing Skrydstrup og Beredskabsstyrelsen Sydjylland.

Haderslev vil denne dag være udsmykket med flagallé, når veteraner, soldaterforeninger, beredskabet og soldater fra Haderslev Kaserne marcher gennem byens gader ført an af Slesvigske Musikkorps. På Gravene vil borgmester H.P. Geil og chefen for Beredskabsstyrelsen Sydjylland, kollonechef Allan Kirk Jensen holde taler, hvorefter Haderslev Kommune vil være vært ved en ringridderpølse og en sodavand. Alle borgere, som har lyst til at være med, er meget velkomne til at deltage i markeringen på Gravene.

Som et nyt tiltag har Haderslev Kommune i år inviteret alle institutioner fra Børneuniverset med til Flagdagen. Foreløbigt har 250 børn og voksne taget imod dette tilbud.

Formålet med Flagdagen er at hædre de mennesker, der er eller har været udsendt på en mission i udlandet. I Haderslev eksisterer der et særligt bånd mellem Forsvaret og befolkningen, og det er derfor meget naturligt, at der i Haderslev sker en særlig markering af flagdagen for de udsendte. Flagdagen er en god anledning til, at vi lokalt minder hinanden om den enorme indsats, som vores veteraner har ydet ude i verdens brændpunkter.

Det er niende gang, at et sådan arrangement finder sted i Haderslev, men første gang Beredskabsstyrelsen Sydjylland deltager.

Program

Kl. 10.10 March fra Haderslev Kaserne til Gravene via Nørregade, Torvet og Bispegade. Marchen føres an af SMUK.

Kl. 10.40 Velkomst og tale ved borgmester H.P. Geil.

Kl. 10.45 Tale ved chefen for Beredskabsstyrelsen Sydjylland, kolonnechef Allan Kirk Jensen.

Kl. 10.55 Haderslev Kommune er vært ved et traktement.

Kl. 11.50 March gennem Haderslev by og retur til Haderslev Kaserne. Arrangementet slutter for offentligheden.

Kontakter

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum