Haderslev Kommune

Haderslev holder skarpt øje med responstider

Del

Det vækker glæde i Haderslev Kommune, at regionen har besluttet at offentliggøre responstider og dermed gøre det nemmere for kommunen at følge med i, hvor lang tid der går fra borgeren foretager et alarmopkald, til hjælpen er fremme.

Det bliver nemmere at følge udrykninger og responstider i blandt andet Haderslev Kommune. En beslutning i Region Syddanmarks Præhospitaludvalg gør det muligt at følge udryknig og responstider på kommuneniveau.

Regionens besluttede tidligere på året at nedlægge akutbilen, og efterfølgende har Haderslev Kommune haft et stort ønske om at få et indblik i, hvor lang tid der går fra borgeren foretager et alarmopkald, til hjælpen er fremme – den såkaldte responstid. Det bliver muligt fremover.

”Nedlæggelsen af akutbilen har skabt utryghed blandt borgerne, og derfor har vi behov for at følge udvikling tæt. På den baggrund er vi utroligt tilfredse med, at regionen anerkender og imødekommer vores ønske om at skabe større åbenhed og gennemsigtighed i forhold til udviklingen i responstiderne”, siger Preben Holmberg, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune.

Særligt udrykningerne med en responstid på mere end 15 minutter har tiltrukket sig opmærksomhed, idet den lange ventetid potentielt kan være livstruende for tilskadekomne borgere.

Region Syddanmark har hidtil været tilbageholdende med at opgøre omfanget af disse udrykninger på kommuneniveau. Det fik tidligere på året Haderslevs borgmester, H.P. Geil, til at tage kontakt til regionsrådsformand Stephanie Lose. På vegne af byrådet udtrykte borgmesteren bekymring over nedlæggelsen af akutbilen, dels et ønske om at få opgjort andelen af udrykninger med en responstid på over 15 minutter på kommuneniveau

Dette ønske har Region Syddanmark nu taget til efterretning og ændrer fremover praksis.

Kontakter

Preben Holmberg, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, tlf. 24 44 40 55

Martin Lund Nielsen, AC-konsulent, tlf. 31 16 92 27

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum