Haderslev Kommune

Haderslev har tiltro til vejsaltsfirma

Del

Haderslev Kommune har tiltro til, at leverandøren af salt til kommunens veje overholder sin kontrakt og dermed ikke leverer havsalt fra Vestsahara.

"Vi har gennemgået kontrakten på vejsalt med vores jurist, og i kontrakten fremgår det, at leverandøren af vores vejsalt ikke levererer salt, der kommer fra Vestsahara, til os", siger direktør for Erhvervs- og Borgerservice, Rune Larsson.

Haderslev Kommune er flere gange blevet kontaktet af solidaritetsorgansiationen Afrika Kontakt, der vil gøre kommunen opmærksom på, at det salt, kommunen får fra firmaet Dansk Vejsalt, angiveligt bliver hentet i Vestsahara. Vestsahara opfattes af FN som et ikke-selvstyrende territorium, og Folketinget har tidligere opfordret de danske kommuner til at droppe vejsalt fra Vestsahara.

På baggrund af henvendelsen fra Afrika Kontakt har Haderslev Kommune nu igen gennemgået kontrakten med sin jurist.

Da kontrakten blev indgået har Dansk Vejsalt dokumenteret, at det salt, de leverer til kommunen, ikke er hentet i Vestsahara. Saltet kommer derimod fra den nordlige del af Marokko.

"Vi bliver som udgangspunkt nødt til at kunne stole på vores leverandør, og vi har ikke fundet grund til andet i denne sag", siger borgmester H. P. Geil.

Haderslev Kommune har svaret Afrika Kontakt på deres henvendelse, og Haderslev Byråd har fået sendt dette svar til orientering.Kontaktinformation:

Borgmester H. P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Direktør for Erhvervs- og Borgerservice, Rune Larsson, telefon 21 37 39 71

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum