Kraks Fond

Gymnasieuddannelse flytter unge fra land til by

Del
Et nyt forskningsprojekt fra Kraks Fond Byforskning har undersøgt, hvilke faktorer der har betydning for, at unge flytter væk fra Danmarks mindste byer og landområder. Studiet dokumenterer, at det at tage en gymnasieuddannelse i sig selv, er langt den vigtigste årsag til, at de unge ”landsbyboere” flytter mod byen. Forskningsprojektet er det første af sin art både i international og dansk kontekst.

STUDENTEREKSAMEN FLYTTER DE UNGE FRA LAND TIL BY, HVOR ERHVERVSUDDANNELSER FÅR UNGE TIL AT BLIVE

Ni ud af 10 unge, der bor i de mindste byer og landområder og færdiggør en gymnasieuddannelse, flytter, inden de fylder 25 år. Til sammenligning flytter kun ca. halvdelen af de unge, som færdiggør en erhvervsuddannelse.

Unge med en erhvervsuddannelse har 62 procent sandsynlighed for at flytte til en større by, hvor unge med gymnasiale uddannelser har hele 87 procent sandsynlighed for at flytte. Gymnasieuddannelsen i sig selv øger altså unges tilbøjelighed til at flytte væk med 25 procentpoint. I forskningsprojektet tages der højde for de andre faktorer, der også spiller en rolle for fraflytning, dvs. familiebaggrund, geografi og demografiske karakteristika.

Forskningsresultaterne er udgivet af Kraks Fond Byforskning den 25. juni 2019 i rapporten

Unge flytter væk fra Danamrks mindste byer - har uddannelse betydning?

Forskerne bag projektet:

Elise Stenholt Sørensen og Anders Holm

Kontakter

Billeder

Information om Kraks Fond

Kraks Fond
Kraks Fond
Frederiksholms Kanal 30
1220 København K

+45 21 28 62 73http://kraksfondbyforskning.dk/
I Kraks Fond Byforskning udvikler og formidler vi uafhængig viden om, hvordan initiativer og vilkår i byer kan skabe velstand og vækst i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Kraks Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kraks Fond

Den lokale virksomhed lukker, og hvad gør man så?24.5.2017 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nyt forskningsstudie fra Kraks Fond Byforskning viser, at folk der mister deres job, når den lokale virksomhed lukker, i høj grad finder et nyt arbejde i land- og yderkommuner, selvom væksten i disse kommuner er udfordret. De danske land- og yderkommuner har den laveste andel af indbyggere i den arbejdsdygtige alder, den laveste beskæftigelsesandel, det laveste uddannelsesniveau, og der er flere fraflyttere end tilflyttere.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye