Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasielærerne mener: Reform uden lærernes ejerskab eller økonomi bliver aldrig flyvefærdig

Del

Omfattende gymnasiereform og voldsomme nedskæringer er en farlig cocktail.

Reformen vil koste

”Man kan ikke omkalfatre gymnasieuddannelserne og samtidig skære i uddannelserne. Det viste folkeskolereformen, og det viser internationale erfaringer. Hvis regeringen vil skabe en succesfuld gymnasiereform, er det afgørende, at den finder de nødvendige ressourcer,” siger formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen.

Med regeringens vedtagne og bebudede nedskæringer skal en stx-student være 11,5% billigere i 2019. I 2017 har regeringen allerede vedtaget at skære 3,5% på stx og samtidig varslet en yderligere nedskæring på 2% i finanslov 2017. Det rimer ikke på succesfuld gymnasiereform.

OECD har her i foråret offentliggjort en rapport, der anbefaler, at politikerne gør sig umage med at opbygge en konsensus med de vigtigste aktører om målsætningerne med en reform. Internationale erfaringer viser, at det især er vigtigt, at lærerne reelt engageres i at formulere reformer og implementere dem, og at det gøres med tilstrækkelige ressourcer til rådighed.

Det vil være gift for reformen, hvis ministeren tror, den kan implementeres uden at finde de nødvendige ressourcer.

Læs GL's udmeldinger om reformudspillet her .

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information hos
formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Annette Nordstrøm Hansen
tlf. 26 24 71 04
anh@gl.org

Links

Information om Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Lærerforening
Vesterbrogade 16
1620 København V

http://www.gl.org

Gymnasielærernes faglige organisation

Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Fagligheden er hverken steget eller faldet i gymnasiet de seneste 50 år25.5.2018 08:54pressemeddelelse

viser undersøgelse fra EVA. Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen: "Jeg er meget tilfreds med, at undersøgelsen dokumenterer, at de gymnasiale uddannelser er fleksible og i stand til at honorere skiftende krav til det, vi bliver bedt om at levere fagligt. Det viser, at gymnasiet ikke er en statisk størrelse, men en uddannelsesinstitution, der er i stand til at flytte sig og følge med tiden og indfri de politiske krav. Det er en vigtig lære af undersøgelsen."

GL-formand: Demokratiundersøgelse skal tages med store forbehold30.1.2018 23:18pressemeddelelse

GL har netop har holdt møde med bl.a. rektorer fra flere skoler, hvor eleverne har en anden etnisk baggrund end dansk. ”Vi talte om udfordringerne på de skoler, og skolerne understregede, at problemer med social kontrol eller problemer i forhold til elevernes religiøse baggrund ikke fylder i dagligdagen. Hvis der er enkelte elever, som udtrykker sig antidemokratisk, så skal det selvfølgelig tages alvorligt, men ifølge skolerne er det ikke en hverdag, de kan genkende”, siger Annette Nordstrøm Hansen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum