Sex & Samfund

Gymnasieelever strejker i protest: ”Vi vil have seksualundervisning på skemaet!”

Del

PRESSEINVITATION: Hvordan lærer unge at respektere hinandens og egne grænser? Seksualundervisning er meget mere end kondomer på en flamingo penisattrap. Det handler også om at lære om samtykke, grænser og forventninger til køn og seksualitet, som alle er temaer, der er højaktuelle i teenageårene. Derfor nedlægger gymnasieelever i hele landet torsdag d. 10. februar undervisningen i protest mod, at seksualundervisning ikke er obligatorisk på gymnasierne.

”Jeg er bange for at blive kaldt kedelig eller snerpet, hvis jeg siger ’nej’ til sex”. Sådan lyder det fra flere unge, viser en ny undersøgelse fra Sex & Samfund. I teenageårene bliver normer og forventninger til både køn og seksualitet for mange unge afgørende for, hvordan de respekterer egne og andres grænser.

Vær med, når gymnasieelever i hele landet på torsdag d. 10. februar kl. 12.15 nedlægger den almindelige undervisning, og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning sammen med Sex & Samfund inviterer til fælles seksualundervisning på Christianshavns Gymnasium i København.

Her bliver klasselokalerne tømt, og eleverne samles i stedet i fællessalen, hvor feministiske aktivist, Louise Kjølsen, holder oplæg om samtykke, og Sex & Samfunds nationale chef, Lene Stavngaard, giver eleverne en introduktion til seksualundervisningen. Senere diskuterer et dygtigt panel spørgsmål om emner såsom grænser og forventninger. Hele eventet bliver livestreamet, så gymnasieelever på tværs af landet i fællesskab deltager i den virtuelle strejke.

- Med en kultur med digitale krænkelser og seksuelle grænseoverskridelser i hverdagen er der et kæmpe behov for, at samtykke og grænser også kommer på ungdomsuddannelsernes skoleskema. Rigtig mange unge begynder at være seksuelt aktive i gymnasiealderen, og derfor er det vigtigt, at de lærer om, hvordan man skal omgås seksuelt, siger Alma Tynell, forkvinde i DGS.

For der er et problem, når de unge skal sætte grænser i seksuelle relationer.

- Vi har fået en samtykkelov, men den kan ikke stå alene. Vores undersøgelse viser, at stereotype forventninger til køn i seksuelle relationer fortsat fylder meget hos vores unge. Eksempelvis, at manden skal tage initiativ og være den grænsesøgende, mens kvinde skal være den grænsesættende, siger Lene Stavngaard, national chef i Sex & Samfund.

Pressen er velkommen på Christianshavns Gymnasium, ligesom vi kan hjælpe med adgang til de gymnasier, der strejker, og interview med elever, DGS og Sex & Samfund

 

Program for gymnasiestrejken torsdag d. 10. februar:

Tid: 10. februar kl. 12.15

Sted: Fællessalen på Christianshavns Gymnasium, Prinsessegade 35, 1422 København

12.15: Velkomst

12.35: Tale v. Louise Kjølsen

12.35: Seksualundervisning v. Sex & Samfund

13.25: Pause

13.35: Oplæg v. LGBT+ Danmark

13.50: Paneldebat om seksualundervisning

14.15: Tak for i dag

Nøgleord

Kontakter

Alvilde Suneson Aaboer, pressekontakt i Sex & Samfund, mobil: 3018 2619, mail: asa@sexogsamfund.dk

Information om Sex & Samfund

Sex & Samfund
Sex & Samfund
Lergravsvej 63, 2. sal
2300 København S

33 93 10 10https://sexogsamfund.dk/

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum