Røde Kors

Gymnasieelever i Midt- og Vestjylland får besøg af taknemmelig Røde Kors-generalsekretær

Del

Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, er i øjeblikket på turné, hvor han hylder gymnasieelever, der engagerer sig i den årlige landsindsamling.

Fotokreditering: Peter Sørensen (Modelfoto)
Fotokreditering: Peter Sørensen (Modelfoto)

Når det d. 2. oktober går løs til Røde Kors’ landsindsamling, bliver det med massiv støtte fra landets gymnasier. Sidste år var der mere end 4.500 elever på gaden med indsamlingsbøsser. Det svarer til, at hver fjerde rute blev gået af en gymnasieelev. Sammen samlede gymnasieeleverne to millioner kroner ind til Røde Kors. 

I år er viljestyrken også tårnhøj. I Midt- og Vestjylland er eleverne i gang med at planlægge den store indsamling i år, og som tak kvitterer Anders Ladekarl med et besøg på flere gymnasier, hvor han vil bakke op om elevernes gåpåmod. 

“De seneste år har vi set et utroligt engagement fra gymnasieelevernes side til Røde Kors-indsamlingen. Deres engagement betyder rigtigt meget for vores hjælpearbejde og mennesker i nød. Jeg glæder mig til at møde eleverne, opleve deres engagement og fortælle om de mange udfordringer, som verden og Røde Kors står overfor. Men jeg glæder mig også til at vise, hvordan vi alle kan være med til at gøre en forskel,” fortæller Anders Ladekarl.  

Anders Ladekarl er kort forinden hans turné kommet hjem fra besøg i Etiopien og Ukraine. I Etiopien oplevede han, hvordan den massive fødevarekrise påvirker landets befolkning. I Ukraine mødte han de mange ukrainske Røde Kors-frivillige samt udsendte fra Røde Kors i Danmark, der arbejder på højtryk for at hjælpe familier på flugt fra krigen. 

Eleverne støtter katastroferamte børn 

De unges store indsats til Røde Kors’ landsindsamling er ikke ny. De sidste 13 år har landets gymnasieelever hjulpet Røde Kors under indsamlingen. I år går pengene til at hjælpe familier i krigsramte lande som Ukraine, Afghanistan og Yemen. Derudover vil en stor del af beløbet også støtte nationale projekter, der hjælper udsatte børnefamilier i Danmark. 

Gymnasieeleverne får uddelt ruter i par af to. På den måde er de sammen om at gøre en forskel. I gennemsnit samler to gymnasieelever med én indsamlingsbøsse 1.000 kroner ind. Det svarer ca. til: 

  • En hel måneds livreddende mad til 20 katastroferamte børn
  • 20 varme tæpper til børn og voksne på flugt
  • Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance
  • 6 måneders støtte til et barn i en udsat familie i Danmark
  • En vigtig og oplevelsesrig dag på en ferielejr for 3 udsatte børn i Danmark   

Vil du også samle ind for Røde Kors d. 2. oktober? Så gå ind på rødekors.dk/indsamling og meld dig som indsamler.

Til info:

Medierne er meget velkomne til at deltage, når Anders Ladekarl besøger gymnasierne i Midt- og Vestjylland. Han besøger:

  • Viborg Katedralskole (21. september, kl. 09:30-10:30)

  • Skive Gymnasium (21. september, kl. 12:15-13:15)

  • Thisted Gymnasium (22. september, kl. 10:00-10:45)

  • Ferritslev Gymnasium (22. september, kl. 12:30-13:25)

Det vil være muligt at tale med både Anders og en af Røde Kors’ lokale gymnasieambassadører.

Hvis I har lyst til at komme forbi, kontakt Røde Kors’ pressetelefon på tlf. 3529 9699.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Fotokreditering: Peter Sørensen (Modelfoto)
Fotokreditering: Peter Sørensen (Modelfoto)
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum