Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kunstpulje bevilger støtte til projekter, der frem-mer borgernes møde med den professionelle billedkunst

Del

Guldborgsund Billedkunstråd har den 15. juni bevilget midler fra kommunens Kunstpulje på i alt 41.360 kr. til fem projekter, der inviterer borgerne med ind på områder og ud på steder, hvor der ellers ikke normalt er offentlig adgang til kunst.

Portræt af billedkunstner Stig Weye. Foto: Ingrid Riis 
Kunstnerportrættet indgår i en større samling portrætter af lokale kunstnere. Portrætterne udstilles på kunstfestivalen Lys over Lolland 2021.
Portræt af billedkunstner Stig Weye. Foto: Ingrid Riis Kunstnerportrættet indgår i en større samling portrætter af lokale kunstnere. Portrætterne udstilles på kunstfestivalen Lys over Lolland 2021.

Falsterhus Kunstnersymposium modtager en ekstrabevilling på 5.000 kr. til et såkaldt pleinair kunstnertræf, hvor billedkunstnere fra Danmark, Frankrig, Holland, Tyskland og Polen mødes i Bregninge på Nordøstalster for herfra at bevæge sig ud i naturen og hver på sin måde fastholde områdets landskabsmotiver kunstnerisk. Symposiet finder sted fra den 3.-10. oktober 2021 og afsluttes med en udstilling på den selvejende institution Falsterhus, der fungerer som ferie- og seminarhus.

Billedkunstner Eva Kobberød, der er koordinator af projektet og selv deltager, siger: ”I disse coronatider er vandring i naturen blevet et boom, og når folk træffer en malende kunstner på vejen, er det en ny og givende oplevelse. Kunstnere fra udlandet lærer danskere og danske kunstnere at kende. Der opstår et internationalt arbejdsfællesskab med vidensdeling, og det vil skabe kulturelt liv at se kunstnere male ’on location’.”

Kunstnerparret Kristoffer og Mette Glyholt modtager 6.000 kr. i støtte til kunstprojektet Scenefald, der vises i forbindelse med kunstfestivalen Lys over Lolland på Sakskøbing Sukkerfabrik den 20.-29. august. Lys over Lolland fejrer med ét års forsinkelse 20-års-jubilæum under temaet ’Lysfald’, og med værket Scenefald sendes en hilsen til de mange kunstnere fra både ind- og udland, der gennem årene har deltaget på festivalen. Scenefald, der skal stå ved fabrikkens hovedindgang, er en 8 meter høj sceneteltkonstruktion i træ understøttet af reb og teltpløkker. På konstruktionens balkon træder en række figurer frem, der byder publikum velkommen til kunstfestivalen.

Yderligere et projekt på Lys over Lolland har modtaget støtte fra Billedkunstrådet. Det drejer sig om fotograf Ingrid Riis’ portrætter af de 15 lokale kunstnere, der er repræsenteret på Lys over Lolland 2021. Portrætterne indgår som en udstilling i udstillingen og viser, hvordan portrætfotografen ser den enkelte som kunstner. Publikum får dermed et andet blik på landsdelens udøvende kunstnere. Der er bevilget 6.960 kr. til projektet.

Billedkunstnerne Søren Lose og Thomas Seest, der i hele 2021 er tilknyttet Guldborgsund Kommune som huskunstnere under Statens Kunstfonds Artist in Residence-ordning, modtager 8.400 kr. til gennemførelse af to workshops i samarbejde med lydkunstneren Morten Svenstrup. De enkelte workshops er målrettet børn fra 3.-6. klassetrin, der via lytte- og sanseøvelser skal være med til at vække spirende kræfter til live på de grønne arealer omkring Rådhuset i Nykøbing Falster. Her skaber Lose og Seest en såkaldt VILD-PARK, hvor de opbygger et aktivt natur- og kunstrum, der tager afsæt i Guldborgsund Kommunes bæredygtighedsstrategi ’Vores Vilde Guldborgsund’ og har samarbejde og utopi som hovedtemaer. Med udgangspunkt i sansemetoden Deep Listening får eleverne nogle redskaber til at lære parken at kende, og samtidig skabes der rammer for kreativ lydlig udfoldelse.Workshoppen afsluttes med en opførelse af værker, som børnene selv har været med til at forme ud fra deres sansninger i landskabet.

Endelig er der bevilget et beløb på 15.000 kr. til præsentation af udstillingen ”Collection – Originalgrafik og -tegninger fra privat samling”. Udstillingen kan opleves parallelt med Åbne Atelierdøre Guldborgsund den 14.-15. august, hvor kunstnere i hele kommunen slår dørene op til deres værksteder og inviterer nysgerrige borgere indenfor. Udstillingen vises i billedkunstner Lars Pryds atelier ved Sakskøbing, og der er gratis adgang.

Lars Pryds forklarer: ”Collection er en hyldest til de kunstnere, der kom før mig. Til idoler, læremestre, kolleger, studiekammerater og andre, der har givet mig inspiration, indsigt og grafisk forståelse. Blandt kunstnerne kan nævnes Michael Kvium, Søren Hjorth Nielsen, Anette Harboe Flensburg, Jane Muus og Asger Jorn. Udstillingen følges af et katalog, der introducerer til både klassiske grafiske teknikker, udstillingens temaer og de enkelte kunstnere. Kataloget skal give publikum et grundlag for at se på de udstillede arbejder med en større forståelse samt give lyst til efterfølgende at udforske kunstnere, der arbejder med grafik. ”

Kontakter

Allan Axelsen
Formand for Guldborgsund Billedkunstråd
Tlf: 2860 9771
E-mail allan-axelsen@email.dk

Julie Damgaard
Kulturkonsulent og sekretær for Guldborgsund Billedkunstråd
Tlf: 25181899
E-mail: judn@guldborgsund.dk

Billeder

Portræt af billedkunstner Stig Weye. Foto: Ingrid Riis 
Kunstnerportrættet indgår i en større samling portrætter af lokale kunstnere. Portrætterne udstilles på kunstfestivalen Lys over Lolland 2021.
Portræt af billedkunstner Stig Weye. Foto: Ingrid Riis Kunstnerportrættet indgår i en større samling portrætter af lokale kunstnere. Portrætterne udstilles på kunstfestivalen Lys over Lolland 2021.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Mandeaften med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller – kendt fra tv-serien ”Nak & Æd”2.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I Guldborgsund er der stort fokus på mænd og mænds sundhed. Især den mentale og sociale sundhed hvor fællesskaber og relationer er et vigtigt omdrejningspunkt. Derfor inviteres mændene i Guldborgsund Kommune til mandeaften d. 19. august med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller, hvor han vil fortælle om tv-serien ”Nak & Æd” og ”Mens vi venter på at dø”.

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum