Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune skruer permanent op for rengøringsniveauet

Del

Økonomiudvalget har netop besluttet nye principper for den fremadrettede rengøring af kommunens institutioner og bygninger. Det betyder, at der skal gøres mere rent, og at rengøringen får en både grøn og en social bæredygtig profil.

Rengøringen får et permanent løft i Guldborgsund Kommune. Samtidig skal rengøringen have en både grøn og social bæredygtig profil. Foto: Colourbox.
Rengøringen får et permanent løft i Guldborgsund Kommune. Samtidig skal rengøringen have en både grøn og social bæredygtig profil. Foto: Colourbox.

Rengøring har under coronapandemien været et effektivt værktøj til at holde smittespredningen nede. Og ikke nok med det. Mere rengøring har også betydet bedre trivsel blandt eksempelvis skoleelever og kommunens mange ansatte. De erfaringer skal bruges fremadrettet, og derfor lægger Økonomiudvalget vægt på særligt tre forhold, når Guldborgsund Kommunes rengøringskontrakter skal udbydes på ny.

Det første er øget rengøring. Før corona blev der gjort rent én gang om dagen og typisk på tidspunkter, hvor der ikke var nogen i bygningerne, det vil sige enten om aftenen eller meget tidligt om morgenen. Fremadrettet skal der også gøre rent på kontaktflader i løbet af dagen, så man minimerer smittespredning mest muligt. Ikke kun i forhold til corona, men vira generelt. Desuden vil der være et særligt fokus på løbende rengøring af toiletter, da for eksempel børn i dagtilbud og elever i folkeskolen har været glade for renere og bedre toiletforhold, og da det har stor betydning for deres generelle sundhed og trivsel.

”Der er jo kommet et nationalt fokus på rengøring og hygiejne her i coronaperioden, og vi har set, hvilken betydning det har haft for minimering af smittespredning. Desuden betyder rengøringsniveauet ret meget for den generelle trivsel, ikke mindst hos vores børn og unge i dagtilbud og på skoler, så derfor er vi helt enige om politisk, at der skal mere rengøring til,” siger borgmester John Brædder.

For det andet skal der i det kommende kontraktudbud lægges vægt på en grøn profil for rengøringen, så både miljøhensyn og FN’s Verdensmål tænkes ind i kontrakterne. Det kan for eksempel være krav om svanemærkede rengøringsprodukter, grøn transport mellem bygningerne og institutionerne, når der gøres rent, ergonomisk rigtige rengøringsmaskiner og rengøringsmedarbejdernes arbejdsmiljø.

For det tredje ønsker Økonomiudvalget en social profil i rengøringskontrakterne, så de rengøringsvirksomheder, der byder på opgaven, forpligtes til at samarbejde med eksempelvis Jobcentret om praktikforløb og opkvalificering af ledige borgere, der enten kan få job i virksomheden eller få mulighed for at komme tilbage på arbejdsmarkedet generelt.

Ifølge borgmester John Brædder er det et vigtigt skridt, at også grønne og socialt bæredygtige principper bliver en del af den daglige rengøring.

”Det er måske ikke noget, man tænker over i hverdagen, men der bruges en ret stor mængde rengøringsmidler, når der bliver gjort rent i alle kommunens mange institutioner og bygninger. Der er også en del transport rundt i kommunen i forbindelse med rengøring, da vi jo er en geografisk stor kommune. Derfor har det en betydning, når vi beslutter, at rengøringen skal have en grøn profil,” siger han.

”Desuden er jeg rigtig glad for, at vi også i udbuddet lægger vægt på at hjælpe nogle af de ledige borgere tilbage på arbejdsmarkedet,” siger borgmesteren.

I dag er kommunens samlede budget til rengøring på 28,8 millioner kroner om året. Med mere rengøring og de nye principper for rengøringen forventes den samlede udgift at stige med cirka ni millioner kroner om året. En udgift, der skal indarbejdes i det kommende budgetforlig.

Med Økonomiudvalgets beslutning er rammerne for den fremtidige rengøring nu på plads. Herfra er det en løbende proces at få principperne indarbejdet i de kommende kontrakter, da det vil ske i takt med de nuværende kontrakters udløb.

Kontakter

Billeder

Rengøringen får et permanent løft i Guldborgsund Kommune. Samtidig skal rengøringen have en både grøn og social bæredygtig profil. Foto: Colourbox.
Rengøringen får et permanent løft i Guldborgsund Kommune. Samtidig skal rengøringen have en både grøn og social bæredygtig profil. Foto: Colourbox.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nykøbing Falster Revyen fremfører særforestilling for borgere på socialområdet i Guldborgsund Kommune23.6.2021 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Borgere fra socialområdet i Guldborgsund Kommune får sig en helt speciel oplevelse, når de skal opleve musik, latter og komik på nærmeste hold. Nykøbing Falster Revyen har besluttet at give borgerne fra socialområdet fri adgang til en særforestilling tirsdag d. 29. juni klokken 14. Guldborgsund Kommune sørger for transport, så borgerne kan komme til og fra Nykøbing F. Hallen, hvor dette års sommerrevy spilles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum