Guldborgsund KommuneGuldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune og Roskilde Universitet indgår vigtig samarbejdsaftale

Del

Det nye samarbejde skal styrke Nykøbing Falster som områdets uddannelsesby og videreudvikle områdets styrkepositioner i samarbejde mellem universitetet og kommunens virksomheder.

Udbuddet af uddannelser er afgørende for Danmarks vækst og udvikling. For at skabe lige muligheder er det samtidig afgørende, at der lokalt er adgang til uddannelse – på alle niveauer.

Et nyt samarbejde mellem Guldborgsund Kommune og RUC er netop underskrevet og vil komme hele Lolland-Falster og Sydsjælland til gode.

- Med denne aftale træder vi endnu et væsentligt skridt nærmere vores ambitioner på erhvervs- og uddannelsesområdet. Nykøbing er Lolland-Falsters og Sydsjællands uddannelsesby og aftalen med RUC giver nye muligheder for vores unge og for vores virksomheder. Vi glæder os til et helt tæt og dynamisk samarbejde siger borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder.

Én af de konkrete initiativer i samarbejdsaftalen handler om Bioøkonomi, som er et af Guldborgsund Kommunes helt store fokusområder. I samarbejdsaftalen indgår konkrete forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for bæredygtigt landbrug og biogasoptimering mv.

Ud over samarbejdet omkring bioøkonomi indeholder aftalen også særlige uddannelsesforløb og brobygningsforløb på det naturvidenskabelige område. Det vil konkret medføre spændende uddannelses- og talentforløb på ungdomsuddannelserne i Nykøbing.

Derudover indtræder RUC i Uddannelsesforum i Guldborgsund Kommune og skal være med til at styrke samarbejdsrelationerne med de øvrige uddannelsesaktører og erhvervsorganisationen Business LF.

- Vi er glade for denne særlige samarbejdsaftale med Guldborgsund Kommune. Vi ser frem til, at universitetsforskere og studerende får unikke muligheder for, at skabe dybere relationer til virksomheder og en række andre samarbejdspartnere om videreudvikling af områdets styrkepositioner, eksempelvis bioøkonomi og landbrug. Samarbejdet kan udvikle sig i flere retninger, og nu tager vi de første konkrete skridt. Jeg glæder mig til samarbejdet siger rektor på Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen.

Samarbejdsaftalen indgår som en del af arbejdet for at sikre kvalificeret arbejdskraft på Lolland Falster. Allerede nu oplever virksomheder mangel på kvalificeret mandskab og med udsigt til, at væksten vil øges over de kommende år er det vigtigt, at der bliver taget hånd om udfordringen allerede nu.

På sigt kan aftalen også indeholde en såkaldt pop-up masteruddannelse, hvor det viser sig relevant.

For yderligere kommentarer:

Borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune på tlf.: 2518 0390

Rektor Hanne Leth Andersen, Roskilde Universitet på tlf.: 2778 2838

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund på visionsseminar i venskabsbyen Rostock9.2.2018 13:32pressemeddelelse

I dag, fredag, vender byrådet hjem efter et døgn i Rostock, hvor visionerne for de næste fire år bogstaveligt talt er skitseret. En grafisk facilitator tegnede byrådets visioner og satte dermed billeder på politikernes ord. ”Det har virkelig været en positiv rejse. Både at være sammen hele byrådet – nye som erfarne. Men også den fælles rejse med at tegne et fælles billede af, hvor vi gerne vil bevæge os hen. Et billede af, hvordan vi gerne vil have, at kommunen ser ud i 2022, når denne byrådsperiode rinder ud. Vi har kun fire år og vi har masser af ambitioner og mål vi vil nå, så vi er i den grad i arbejdstøjet - alle er opsatte på at gøre en forskel og sammen skabe en endnu stærkere kommune” siger en glad John Brædder. "Vi har talt meget om tidlig indsats og samskabelse. Det vil vi arbejde videre med. Vi vil videreudvikle og udbrede samskabelse med borgerne, så vi sammen kan finde de bedste løsninger på fælles opgaver”. Der er enighed om, at vi stadig fastholder kursen i forhold til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum