Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune iværksætter ny pris

Del

Når dørene åbner til Jobmessen i efteråret 2021 skal der, som noget nyt uddeles en pris. Beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet, at anerkende de virksomheder i kommunen, der yder en ekstra indsats over for borgere, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Aftenbillede af Nykøbing Falster
Aftenbillede af Nykøbing Falster

Beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune arbejder for, at alle får en uddannelse eller kommer i beskæftigelse, og det er der rigtig mange der gør. Men for nogle er vejen ind på arbejdsmarkedet enten meget lang eller forbundet med udfordringer, der gør det svært og uoverskueligt. I den situation er det vigtigt, at der skabes fleksible ordninger, som er tilpasset de personer, der endnu ikke har en plads på arbejdsmarkedet. Og det er der flere virksomheder, der allerede har gjort.

”Vi vil gerne anerkende de virksomheder, der påtager sig et særligt medansvar for at få så mange ind på arbejdsmarkedet som muligt. I vores udvalgsarbejde har vi mødt flere af disse virksomheder, der påtager sig et ekstra ansvar og eksempelvis ansætter medarbejdere på særlige vilkår, som kan være vejen ind på arbejdsmarkedet for den enkelte og det er meget prisværdigt”, siger formand for Beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen, der tilføjer, at ideen til en særlig anerkendelse faktisk er kommet fra lokale virksomheder i kommunen.

På seneste møde tog udvalget den første drøftelse af hvordan konceptet omkring prisen skal være og på udvalgets møde i december bliver det endelig besluttet hvordan og hvornår man kan indstille en virksomhed til prisen.

”Som politisk udvalg og som kommune kan vi komme et stykke vej i forhold til at få alle ind på arbejdsmarkedet, men vi er dybt afhængige af, at virksomhederne åbner dørene og tager ansvar. Derfor vil vi gerne uddele en pris, som skal være med til at sætte fokus på hvor vigtigt det er, at vi alle bidrager. Jeg har talt med flere borgere, som af forskellige årsager har haft svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Det kan være en meget svær situation at stå i og derfor er det altafgørende, at der er virksomheder, der rækker hånden ud og giver en plads til én der har brug for det. Det vil vi gerne synliggøre og anerkende og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang”, udtaler udvalgsformand for Beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen.

Kontakter

Direktør Alma Larsen, Børn, Kultur og Arbejdsmarked, tlf.: 2518 1212
Chefkonsulent, Cand. Comm. Rikke Betak Lund, tlf.: 2518 0248

Billeder

Aftenbillede af Nykøbing Falster
Aftenbillede af Nykøbing Falster
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nu bygger Guldborgsund Kommune Danmarks første permanente svanemærkede folkeskole10.5.2021 13:32:11 CEST | Pressemeddelelse

I dag blev byggeriet af den nye svanemærkede folkeskole i Sundby lidt uden for Nykøbing Falster officielt skudt i gang. To elever og Simon Hansen, udvalgsformand for Børn, Familie og Uddannelse, tog i fællesskab de første spadestik til det historiske skolebyggeri, der bliver et nybrud inden for bæredygtighed og arkitektur. Internationalt anerkendte arkitekter og lokalt forankrede entreprenører og arkitekter står bag det største anlægsprojekt i Guldborgsund Kommunes historie.

Visionært fyrtårnsprojekt i Falsters Hjerte modtager stor bevilling7.5.2021 09:48:51 CEST | Pressemeddelelse

11 landsbyer i Falsters Hjerte er klar til at sætte gang i et fælles, visionært fyrtårnsprojekt med en stor bevilling på 1,5 mio. kr. fra Guldborgsund Kommunes Landdistriktspulje. Det er Landdistrikts- og Turismeudvalget samt Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, der har anbefalet og besluttet at støtte op om de aktive fællesskaber og udviklingen i lokalområderne på Midtfalster.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum