Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune holder hånden under det lokale forenings- og kulturliv

Del

Folketingets partier er i gang med at forhandle om hjælpepakker til kulturlivet. Men i mellemtiden kan Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune melde ud, at de vil holde hånden under det lokale forenings- og kulturliv i det omfang, det bliver nødvendigt.

”Lige nu forhandles der på centralt hold i forhold til hjælpepakker til vores kultur og fritidsliv, og det følger vi naturligvis nøje her i Guldborgsund, men det er vigtigt for mig på vegne af Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget at betrygge jer i, at vi vil følge de centrale beslutninger op med lokale indsatser i det omfang det er nødvendigt,” siger formand for udvalget Martin Lohse.

Mange lokale arrangementer, kulturinstitutioner og foreninger får hver måned støtte fra de forskellige puljemidler, som uddeles af Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget. Og mange midler søges til konkrete arrangementer, begivenheder eller projekter.

Det er tydeligt for alle, at 2020 vil blive et særligt år, og udvalgsformanden vil gerne sende en besked til de lokale foreninger, kulturaktører og institutioner, som har fået tilkendt støtte fra Guldborsund Kommune:

”Uanset om I har været nødt til at rykke arrangementer, aflyse eller lukke ned, så vil vi sikre jer økonomisk,” udtaler Martin Lohse.

Derudover vil Martin Lohse gerne opfordre til, at alle, som har mulighed for det, husker at støtte det lokale kultur- og foreningsliv både under og efter den nuværende situation.

”Når vi som mennesker og samfund står i en situation som denne, er det naturligt, at vi først og fremmest har fokus på sundhedssektoren og erhvervslivet. Men stille og roligt går det også op for os, at vi ikke kun skal overleve. At vi har brug for kunsten, kulturen og fællesskaberne for at komme igennem denne her situation. Derfor vil jeg gerne give det her løfte til vores kultur- og foreningsliv i dag: Vi holder hånden under jer,” siger Martin Lohse afslutningsvis.

Kontakter

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nyt rekreativt område på Sydfalster - Kæmpeskoven11.5.2020 08:18:31 CESTPressemeddelelse

Det er sjældent, at muligheden byder sig for. Men nu sker det, Guldborgsund Kommune kan snart tilbyde alle borgere et nyt rekreativt område. - Vi er meget begejstret over, at det kan lade sig gøre, siger Peter Bring-Larsen (G) formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune. Det er den kommunalt ejede tidligere losseplads og grenplads på Godthåbs Alle i Væggerløse, der nu bliver til et nyt offentligt tilgængeligt rekreativt område. Grenpladsen har igennem mange år ligget ubenyttet hen. Grenpladsen bliver nu til et skovområde – der er døbt ”Kæmpeskoven”. Hele området vil blive tilplantet med ”børn” af kæmpeegene fra Corselitzeskovene på Østfalster. Et projekt koordineret af Skov- og Naturkonsulent Thyge Andersen, Kraghave. Dernæst vil en del af området blive indhegnet til en ny stor hundeskov. Der vil tillige blive etableret p-plads og borde & bænkesæt på arealet. Grenpladsen er kortlagt som lettere forurenet, fordi den har været anvendt som losseplads. Pga. af de

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum