Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune har uddelt 1,25 millioner kroner til frivilligt socialt arbejde

Del

Væresteder, pensionistforeninger, børnehjælp, patientforeninger. I alt har 110 lokale organisationer søgt og fået penge til frivilligt socialt arbejde i 2018.

Alle ansøgere blev imødekommet, da der for nylig blev uddelt penge til det frivillige sociale arbejde i Guldborgsund i 2018. I alt har 110 lokale foreninger, organisationer og projekter her i de første uger af januar fået udbetalt de 1,25 millioner kroner, som er blevet uddelt. Midlerne kommer fra puljerne til det frivillige sociale arbejde, de såkaldte §18 og §79-puljer.

Bo Abildgaard er viceborgmester og formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune. Han sidder desuden i den bevillingsgruppe, som tager stilling til ansøgningerne. Og på mandagens første møde i Social, Sundhed og Omsorgsudvalget understregede Bo Abildgaard, at det frivillige område skal have stor anerkendelse for det vigtige arbejde, som de udfører hver dag.

”Det frivillige sociale område kan noget helt særligt, som vi skal værne om. Det er omsorg og nærvær fra menneske til menneske, og jeg er helt sikker på, at borgerne oplever det frivillige arbejde som et godt supplement til de kommunale tilbud. Et stærkt frivilligt miljø kommer borgerne til gode,” siger Bo Abildgaard.

Et stærkt frivilligt miljø kræver opbakning fra kommunen. Og de netop uddelte midler er helt afgørende for den frivillige indsats, lyder det fra Birgitte Zimling, der er leder af Guldborgsund Frivilligcenter. Centrets opgave er at støtte, udvikle og forankre den frivillige sociale indsats i Guldborgsund.

”For de frivillige projekter er bevillingen ofte afgørende. Inden for det frivillige sociale arbejde er mange af de frivillige selv tidligere ramt af det, de nu hjælper andre med. Hvis de ikke får økonomi til at drive den aktivitet, ville der ikke være nogen aktivitet. Så simpelt kan det faktisk siges,” siger Birgitte Zimling.

Der er ansøgningsfrist til næste års puljer den 1. oktober 2018. Man kan læse mere om §18 og §79 puljerne på Guldborgsund Kommunes tilskuds- og foreningsportal: https://forening.guldborgsund.net/infoside.asp?id=1 

For yderligere information kontakt venligst:

Bo Abildgaard, mobil: 25 18 18 09, mail: bab@guldborgsund.dk

Birgitte Zimling, mobil: 51 28 12 05, mail: bli@fri-villig.dk 

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund på visionsseminar i venskabsbyen Rostock9.2.2018 13:32pressemeddelelse

I dag, fredag, vender byrådet hjem efter et døgn i Rostock, hvor visionerne for de næste fire år bogstaveligt talt er skitseret. En grafisk facilitator tegnede byrådets visioner og satte dermed billeder på politikernes ord. ”Det har virkelig været en positiv rejse. Både at være sammen hele byrådet – nye som erfarne. Men også den fælles rejse med at tegne et fælles billede af, hvor vi gerne vil bevæge os hen. Et billede af, hvordan vi gerne vil have, at kommunen ser ud i 2022, når denne byrådsperiode rinder ud. Vi har kun fire år og vi har masser af ambitioner og mål vi vil nå, så vi er i den grad i arbejdstøjet - alle er opsatte på at gøre en forskel og sammen skabe en endnu stærkere kommune” siger en glad John Brædder. "Vi har talt meget om tidlig indsats og samskabelse. Det vil vi arbejde videre med. Vi vil videreudvikle og udbrede samskabelse med borgerne, så vi sammen kan finde de bedste løsninger på fælles opgaver”. Der er enighed om, at vi stadig fastholder kursen i forhold til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum