Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune forlænger tilbud om fribilletter til skoleelever

Del

Børn, Familie og Uddannelsesudvalget og Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har besluttet at forlænge aftalen om køb af skolebilletter fra Teatret Masken i Nykøbing Falster. Alle skoleelever fra 0. til 10. klasse i Guldborgsund Kommune har de kommende tre år mulighed for at opleve professionel scenekunst på nærmeste hold.

I Guldborgsund Kommune er der stor fokus på trivsel, udvikling og dannelse blandt børn og unge. Alle børn og unge skal udfordres, så de kan blive så dygtige, som de kan.

I de sidste fem år har alle skoler i Guldborgsund Kommune haft mulighed for at sende deres elever fra 0. til 10. klasse en tur i Teatret Masken i Nykøbing Falster, så eleverne kan opleve professionel scenekunst på nærmeste hold.

Mange af kommunens skoler har benyttet sig af det tilbud, og tusindvis af elever fra forskellige klassetrin har været i Teatret Masken, hvor de har overværet enten en børne- eller ungdomsforestilling.

I 2018/19 var der 4757 skoleelever på besøg i Teatret Masken, mens tallet i 2019/20 var på 4478.

Børn, Familie og Uddannelsesudvalget og Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har nu besluttet at forlænge aftalen om køb af skolebilletter fra Teatret Masken med tre år gældende fra skoleåret 2021/22.

Simon Hansen, udvalgsformand for Børn, Familie og Uddannelse, er glad for forlængelsen af tilbuddet, så endnu flere af kommunens skoleelever har mulighed for at få en teateroplevelse med i rygsækken.

”Vi ønsker at skabe fagligt udfordrende og samtidig spændende miljøer for vores skoleelever. Vores dagtilbud og skoler gør allerede brug af kommunens mange kulturtilbud inden for musik og teater. Vi mener, at det er oplagt at fortsætte med at give vores skoleelever en særlig oplevelse i hverdagen ved at lade dem overvære en professionel forestilling i Teatret Masken. Det er vigtigt, at vores børn og unge i en tidlig alder får adgang til vores rige kulturliv, så de forhåbentlig bliver nysgerrige, suger ny viden til sig og selv får lyst til at være en del af meningsfulde fællesskaber,” siger Simon Hansen.

Stor fokus på dannelse

Martin Lohse, udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætning, er ligeledes begejstret for forlængelsen af tilbuddet til kommunens skoleelever:

”Guldborgsund Kommune er rigtig godt på vej til at blive Danmarks dannelseskommune. Lige netop dette tilbud til vores skoleelever er et godt eksempel på, hvad vi helt konkret gør for at leve op til vores strategiske målsætning. Vi sætter fokus på dannelse, fordi vi gerne vil give vores børn og unge de bedste forudsætninger for at klare sig i det moderne samfund. Vi tror, at dannelse forstået som netop kritisk sans, demokratisk forståelse, refleksion og fordybelse vil være vigtige og afgørende dyder i fremtiden. Vores mål er, at børn og unge fra Guldborgsund Kommune med det i bagagen får mulighed for at blive den bedste udgave af sig selv,” siger Martin Lohse. 

Det koster hvert år 180.000 kroner at købe skolebilletterne fra Teatret Masken. Udgiften deles mellem Børn, Familie og Uddannelsesudvalget og Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

Kontakter

Billeder

Børneforestillingen Cirkus Saragossa, som er for 0. til 5.klassetrin, er blevet spillet i løbet af 2020. Foto: Ingrid Riis
Børneforestillingen Cirkus Saragossa, som er for 0. til 5.klassetrin, er blevet spillet i løbet af 2020. Foto: Ingrid Riis
Download
Cirkus Saragossa er en underholdende historie om venskab og forskellighed. Foto: Ingrid Riis
Cirkus Saragossa er en underholdende historie om venskab og forskellighed. Foto: Ingrid Riis
Download
Ungdomsforestillingen Den Første Gang, som er for 7. til 10. klassetrin, er ligeledes blevet spillet i løbet af 2020. Foto: Ingrid Riis
Ungdomsforestillingen Den Første Gang, som er for 7. til 10. klassetrin, er ligeledes blevet spillet i løbet af 2020. Foto: Ingrid Riis
Download
Den Første Gang handler om første-gangs-oplevelser i ungdomslivet. Foto: Ingrid Riis
Den Første Gang handler om første-gangs-oplevelser i ungdomslivet. Foto: Ingrid Riis
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum