Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune er med i stor undersøgelse om borgernes bevægelsesvaner

Del

Syddansk Universitet har sat gang i den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner. I Guldborgsund Kommune har cirka 6000 tilfældige borgere over 15 år fornylig modtaget et brev i deres e-boks med en spørgeskemaundersøgelse. Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse håber, at kommunens borgere vil afsætte tid til at besvare spørgsmålene, fordi det vil give Guldborgsund Kommune en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

Danmark i Bevægelse skal blandt andet give landets kommuner mere viden om, hvad der motiverer folk til at bevæge sig. Foto: Guldborgsund Kommune.
Danmark i Bevægelse skal blandt andet give landets kommuner mere viden om, hvad der motiverer folk til at bevæge sig. Foto: Guldborgsund Kommune.

Den 19. oktober har cirka 6000 tilfældige borgere over 15 år i Guldborgsund Kommune modtaget et brev i deres e-boks med overskriften ”Danmark i Bevægelse”.

Syddansk Universitet står bag den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner, og alle landets 98 kommuner er en del af den.

SDU har sendt spørgeskemaundersøgelser ud til i alt 400.000 tilfældige borgere via e-boks, og håbet er, at flest mulige har lyst til at deltage i undersøgelsen. Jo flere der svarer, jo mere kan undersøgelsen bruges til at fremme bevægelse og fysisk aktivitet i kommunerne.

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, håber at kommunens borgere vil afsætte tid til at svare på spørgsmålene i undersøgelsen, da det vil give Guldborgsund Kommune en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

”I Guldborgsund Kommune arbejder vi målrettet med at få alle til at bevæge sig endnu mere. I 2019 blev vi udvalgt som Bevæg dig for livet visionskommune, hvilket betyder, at vi blandt andet har stor fokus på at understøtte vores foreninger, så de både kan fastholde og favne flere medlemmer samt udvikle deres forskellige aktivitetstilbud,” siger Martin Lohse og tilføjer:

”Vi ved, hvor afgørende det er for vores fysiske og mentale sundhed at bevæge os, samtidig med at det at være medlem af foreninger giver os adgang til værdifulde fællesskaber. Vi får løbende tal på, hvordan det går med at få flere borgere til at bevæge sig, men vi har aldrig haft mulighed for at få samme indblik, som SDUs store undersøgelse giver os mulighed for. Jeg kan derfor kun opfordre alle til at svare på spørgsmålene i spørgeskemaet, da det vil give Guldborgsund Kommune endnu bedre forudsætninger for at understøtte, at endnu flere af vores borgere bliver aktive.”

Besøg af forsker

Der bliver udarbejdet en rapport til hver kommune med en analyse af bevægelsesvanerne i kommunen, og det er gratis.

I løbet af 2022 er det planen, at hver kommune får besøg af en forsker fra SDU, hvor undersøgelsens resultater og anbefalinger bliver fremlagt.

SDUs spørgeskemaundersøgelse løber frem til slutningen af november. Der sendes remindere ud omkring den 30. oktober og 11. november til dem, der har modtaget spørgeskemaet, men endnu ikke har svaret. Det tager cirka 15 minutter at besvare spørgsmålene i undersøgelsen.

Danmark i Bevægelse er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Kontakter

Billeder

Danmark i Bevægelse skal blandt andet give landets kommuner mere viden om, hvad der motiverer folk til at bevæge sig. Foto: Guldborgsund Kommune.
Danmark i Bevægelse skal blandt andet give landets kommuner mere viden om, hvad der motiverer folk til at bevæge sig. Foto: Guldborgsund Kommune.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nu bygger Guldborgsund Kommune Danmarks første permanente svanemærkede folkeskole10.5.2021 13:32:11 CEST | Pressemeddelelse

I dag blev byggeriet af den nye svanemærkede folkeskole i Sundby lidt uden for Nykøbing Falster officielt skudt i gang. To elever og Simon Hansen, udvalgsformand for Børn, Familie og Uddannelse, tog i fællesskab de første spadestik til det historiske skolebyggeri, der bliver et nybrud inden for bæredygtighed og arkitektur. Internationalt anerkendte arkitekter og lokalt forankrede entreprenører og arkitekter står bag det største anlægsprojekt i Guldborgsund Kommunes historie.

Visionært fyrtårnsprojekt i Falsters Hjerte modtager stor bevilling7.5.2021 09:48:51 CEST | Pressemeddelelse

11 landsbyer i Falsters Hjerte er klar til at sætte gang i et fælles, visionært fyrtårnsprojekt med en stor bevilling på 1,5 mio. kr. fra Guldborgsund Kommunes Landdistriktspulje. Det er Landdistrikts- og Turismeudvalget samt Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, der har anbefalet og besluttet at støtte op om de aktive fællesskaber og udviklingen i lokalområderne på Midtfalster.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum