Guldborgsund Kommune

Guldborgsund går med i søgsmål mod staten

Del

Guldborgsund Kommune går med i det søgsmål mod staten for fejl i udligningen, som en række kommuner står bag.

I januar konkluderede et advokatnotat fra Advokatfirmaet HjulmandKaptain, at en række kommuner har grundlag for at sagsøge staten for fejl i udligningen.

Efter notatet blev fremlagt, har kommunerne hver især skullet afgøre, om de ville gå med, når søgsmålet mod staten bliver en realitet. I dag har Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg besluttet at være med i søgsmålet mod staten.

”Det var et helt enigt Økonomiudvalg, der i dag besluttede, at vi selvfølgelig skal indgå i dette søgsmål. Det her handler om, at der i årevis er begået fejl, som for længst kunne være rettet, men som ministeriet trods en række henvendelser alligevel valgte at ignorere,” siger John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune.

John Brædder peger på, at fejlene har kostet Guldborgsund Kommune omkring 82 millioner kroner.

”De 82 millioner kroner, som fejlene har kostet vores kommune, kunne være brugt til velfærd for vores borgere. I stedet har de oplevet, hvordan kommunen har kæmpet for at få økonomien til at hænge sammen, og det har ikke været nemt. Vi har endda måttet sætte skatten op i den periode, hvor beregningerne har været forkerte,” siger han.

Økonomiudvalget har besluttet at gå med i søgsmålet, men har samtidig lagt op til, at omkostningerne ikke må overstige en halv million kroner.

Kontakter

Borgmester John Brædder, tlf. 25 18 03 90

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune afholder national dannelseskonference med blandt andet Peter Lund Madsen og Vincent Hendricks3.7.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

For andet år i streg står Guldborgsund Kommune bag en stor dannelseskonference i Nykøbing F. På konferencen kommer landets førende eksperter i dannelse. Blandt hovedtalerne er hjerneforsker Peter Lund Madsen, professor i filosofi Vincent Hendricks og forfatter Leonora Christina Skov. Derudover vil der være workshops og inspirationsoplæg fra lokale aktører med erfaring i dannelse i praksis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum