Guldborgsund Kommune

Guldborgsund afholder stor international kapsejlads

Del

De seneste års kapsejladser har haft et stigende antal deltagere og tilskuere, men måtte sidste år aflyses pga. Corona. I år er sejladsen tilbage i nye klæder under navnet Guldborgsund Baltic Race, og afholdes i slutningen af august i tæt samarbejde mellem seks sejlklubber og Guldborgsund Kommune, som støtter den maritime sportsevent med 225.000 kr.

Den 26.- 28. august afholdes en stor international kapsejlads med start og mål i Nykøbing Falster og sejlads i farvandene omkring Lolland-Falster, der af mange omtales som et udfordrende og spændende område at sejle i, på højde med sejlads i den svenske skærgård og det sydfynske øhav.

”Jeg er virkelig glad for, at vi igen kan afholde en kapsejlads af denne kaliber, og jeg vil gerne sende en stor tak til de seks sejlklubber, der er gået sammen om den store opgave. Den er klart med til at brande Guldborgsund som et unikt område for sejlads og aktive oplevelser på vandet. Jeg er sikker på vi får nogle fantastiske dage, som jeg er glad for at vi kan støtte op om” siger udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har bevilliget 225.000 kr. til den store maritime sportsevent, der afholdes for ”singlehanded” og ”doublehanded” på tre forskellige banelængder fra 80 til 225 sømil.

”Det betyder naturligvis rigtig meget at kommunen går ind og støtter sejladsen med dette store beløb. Sidste år, hvor vi også deltog i kapsejladsen nåede antallet af tilmeldte op på 128, hvoraf de 88 kom fra Tyskland. Det er jeg ret sikker på kan lade sig gøre igen. Sejladsen tiltaler mange sejlere, som gerne vil deltage i sejladsen, hvor de både kan afprøve deres evner til at sejle og til at navigere” siger Carl Erik Juel Hansen, fra sejlforeningen Vikingen, der er med til at arrangere sejladsen.

I forbindelse med sejladsen vil publikum kunne købe mad og drikke og følge med på storskærm.  

”Jeg kan ikke understrege nok, hvor stor betydning det har, at vi afholder denne type events. Det giver både nogle gode oplevelser til vores borgere, der kan følge med i sejladsen fra kajkanten, men det tiltrækker også turister til området, som enten deltager i sejladsen eller vender tilbage som feriegæster for at se nærmere på området” slutter udvalgsformanden.

Guldborgsund Baltic Race afholdes af Toreby Sejlklub, Nysted Sejlklub, Sejlforeningen Vikingen, Guldborgland Bådelaug, Bådeklubben Guldborgsund og Sejl & Motorbådsklubben Grønsund, som har indgået en partnerskabsaftale med Guldborgsund Kommune.

Kontakter

Carl Erik Juel Hansen, Sejlforeningen Vikingen på tlf.: 2960 9458

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum