Guldborgsund Kommune

Guldborgssund kickstarter foreningslivet på vandet

Del

Der skal gang i idrætten og kulturlivet i Guldborgsund igen efter halvandet år med coronarestriktioner.

Med en økonomisk håndsrækning fra Kulturministeriets pulje ’100 dage med idræt og kultur’, sætter Guldborgsund Kommune i samarbejde med DGI Storstrømmen og Bevæg dig for Livet derfor fuld fart på vandsportsaktiviteter i september.

Kommunens borgere får mulighed for ganske gratis at prøve at ro kajak, stå på SUP-board eller ro inrigger ved en række arrangementer rundt om på Falster og Lolland.

Lørdag den 4. september er Guldborgsund Kajakklub vært for en vandsportsfestival, hvor man kan prøve både havkajak, kapkajak, kajakpolo og SUP. Og oven i købet møde en lokal dobbelt OL-medaljevinder, når Emma Aastrand Jørgensen kommer forbi.

Søndag den 5. september kan man i Nysted Kajak- og Roklub prøve både havkajak, inrigger og SUP, og den 6. september kan man prøve kajak og inrigger i Stubbekøbing Ro og kajakklub. Den 11. september kan man komme med på SUP-bølgen, når Hesnæs Havn holder Kom og Prøv-arrangement.

Arrangementerne indgår i den landsdækkende event Danmark Padler, som Bevæg dig For livet står bag.

”Den lange kystlinje gør Guldborgssund til et sandt eldorado for vandsportsaktiviteter, og med arrangementerne her håber vi, at vi kan skabe liv i havnene og langs kysterne i hele Guldborgsund,” siger Martin Lohse, der er formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Guldborgssund Kommune

Mange foreninger har haft det svært under coronanedlukningen. Med Danmark Padler-eventet under 100 dage med kultur og idræt i Guldborgsund Kommune håber DGI Storstrømmen at kunne bidrage til, at foreningslivet på vandet kommer i gang igen.

”Vi ved, at coronanedlukningen har kostet foreningerne medlemmer. Det er vigtigt, at vi får kickstartet aktiviteterne i idrætsforeningerne, så vi kommer i gang med at bevæge os i fællesskab igen,” siger Henrik Holmer, formand for bestyrelsen i DGI Storstrømmen.

Kontakter

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Storstilet helhedsplan for erhvervshavnen i Nykøbing Falster offentliggøres16.9.2021 20:51:27 CEST | Pressemeddelelse

Havnen i Nykøbing Falster står over for en stor udvikling, der over de næste 10-15 år vil omdanne 1,4 kilometer erhvervshavn til et attraktivt byområde med adgang til vandet, masser af grønne områder, forskellige typer boliger og rig mulighed for aktiviteter. Planen ligger klar, og borgerne inviteres nu til dialog om forslaget, inden der i slutningen af året skal træffes endelig beslutning om planen i byrådet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum