Erhvervsministeriet

Gul Stue kan vinde Landdistriktsprisen 2020

Del

Et ungdomshus og flere aktiviteter for den yngre generation, det er nogle af de tiltag, som ungdomsgruppen står bag. Sammen med to andre finalister kæmper de nu om årets landdistriktspris.

De har udvalgt finalisterne på baggrund af følgende kriterier:

  • Medvirker til at styrke lokalsamfundet igennem nye initiativer
  • Medvirker til at udvikle lokalsamfundenes medbestemmelse
  • Medvirker til at øge velfærden og skabe værdi i lokalsamfundet
  • Kan være inspiration for andre lokalsamfund rundt om i landet

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vores landdistrikter er fyldt med ildsjæle, som gør en forskel for lokalområdet. Det bekræfter de mange indstillinger på tværs af landet, og en af de nominerede er Gul Stue. Den yngre generation skaber liv og fremdrift i vores små byer, og takket være ungdomsgruppen har de nu fået deres eget hus, hvor de kan opbygge nye venskaber og fællesskaber. Det er historier som denne, der er vigtige at få fortalt og delt. Jeg glæder mig derfor meget til Landdistriktskonferencen, hvor vi både hylder finalisterne og vinderen.”

De tre finalister til Landdistriktsprisen er:

  • Sæd-Ubjerg Lokalråd i Sønderjylland, der styrker det gode forhold imellem Sæd og Ubjergs beboere.
  • Gul Stue i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune, der består af unge fra lokalområdet, som skaber aktiviteter for den yngre borgere.
  • Gitte Loftlund ejer café Sommersild, som ligger på Skarø. Gitte har med cafeen skabt en velbesøgt, kvalitetsbevidst friluftscafé med 8-10 arbejdspladser.

Formand for dommerpanelet, Finn Jorsal:

”Igen i år har der været et stærkt felt af indstillinger til Landdistriktsprisen, og mange af kandidaterne har kunne være blandt finalisterne. Dommerpanelet har haft en spændende og svær opgave med at finde de helt rigtige finalister. I udvælgelsen af finalisterne har vi udover kriterierne lagt vægt på den betydning, som finalisterne har haft for lokalsamfundet.

Gul Stue har selv skabt deres ungdomshus, og selvom det er de unge, der er i fokus, har gruppen også taget initiativ til arrangementer, som har til hensigt at samle alle aldersgrupper. Det skaber værdi for de unge, at de har deres eget sted, hvor de kan finde tryghed og dele erfaringer med andre unge. Fraflytning af unge er en generel udfordring i landdistrikterne, hvorfor et øget ansvar og flere aktivitetsmuligheder for de unge kan have en positiv effekt på tilknytningen til lokalområdet”.

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny enhed skal understøtte bedre samarbejde mellem det offentlige og private10.6.2021 12:02:14 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, KL og Danske Regioner er i dette års økonomiaftaler enige om at etablere en enhed for det offentlige og private samarbejde med henblik på at styrke samarbejdet med erhvervslivet om indkøb og udvikling af innovative løsninger til den offentlige sektor. Enheden sammenlægges med det nuværende Center for Offentlig Innovation (COI) fra årsskiftet og bliver til Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum