Molslinjen A/S

Grotte er nu på vej

Del

Fanølinjens første el-færge har nu forladt værftet i Polen og sat kursen mod Hvide Sande. Turen for enden af et slæbetov forventes at tage omkring fire dage.

Her ses Grotte på de første meter af den fire dage lange tur til Hvide Sande.
Her ses Grotte på de første meter af den fire dage lange tur til Hvide Sande.

Fanølinjens første el-færge er nu på vej til Hvide Sande Shipyard. Turen fra polske Szczecin forventes at tage omkring fire dage. El-færgen tager turen for enden af et slæbetov, da der endnu ikke er noget indmad i skroget. Opgaven med at slæbe færgen til den jyske vestkyst ligger hos NH Towage fra Svendborg.

”Det er en spændende tur, og det er en spændende rejse, som begynder for Fanølinjen og Molslinjen. Grotte er vores første el-færge nogensinde, og da elektrificering af vores kortere ruter er en væsentlig del af vores klima-strategi, glæder vi os til at tage hul på det kapitel, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Når færgen ankommer til Hvide Sande, begynder arbejdet med at montere alt det indvendige på broen, i passagerområdet og ikke mindst i det maskinrum, som bliver en helt anden sag end maskinrummene hos de to søsterfærger, Menja og Fenja.

Selv om Grotte skal sejle på strøm, vil den stadig have muligheden for at sejle på almindeligt brændstof. Det er nødvendigt for at sikre sejlads til og fra Fanø under alle forhold og i tilfælde af nødsituationer.

Turen hjem til Danmark forventes at vare fire dage – men når færger skal slæbes over så lange distancer, betyder vejret meget for sejltiden. Grotte forlod Polen i godt vejr, og nu nærstuderes vejrudsigterne for de kommende dage.

Grotte skal efter planen sættes i drift hos Fanølinjen til efteråret 2021.

Kontakter

Billeder

Her ses Grotte på de første meter af den fire dage lange tur til Hvide Sande.
Her ses Grotte på de første meter af den fire dage lange tur til Hvide Sande.
Download
Sådan er ruten for Grottes hjemtur.
Sådan er ruten for Grottes hjemtur.
Download

Links

Information om Molslinjen A/S

Molslinjen A/S
Molslinjen A/S
Hveensgade 4
8000 Aarhus C

https://www.molslinjen.dk/

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. Tilsammen har færgerne mere end otte millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Holstebro, Herning, Silkeborg og Rønne.
Molslinjen beskæftiger i dag mere end 1000 medarbejdere. Mere info: www.molslinjen.dk

Følg pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum