Udenrigsministeriet

Grønt topmøde i København: Tiltrækker flere lande end forventet

Del

Danmarks grønne topmøde den 19.-20. oktober, P4G, tiltrækker statsledere- og regeringschefer, topledere fra nogle af verdens største virksomheder, repræsentanter fra civilsamfund, investorer og unge iværksættere fra mere end 50 lande, og det er ifølge udviklingsminister Ulla Tørnæs flere end forventet.
 
”I regeringen er vi meget tilfredse med den enorme interesse på tværs af kontinenter, sektorer og generationer. Der kommer deltagere fra flere lande, end vi havde forventet. P4G-topmødets fokus på handling og konkrete løsninger taler til alle på tværs af kontinenter, sektorer og generationer, siger Ulla Tørnæs
 
Nederlandenes premierminister Mark Rutte, Sydkoreas præsident Moon Jae-in og Vietnams premierminister Nguyễn Xuân Phúc er foreløbigt de stats- og regeringschefer, der har meldt deres ankomst.
 
Paul Polman, CEO i verdens største fødevareproducent, Unilever, stiller op sammen med CEOs og andre topfolk fra globale virksomheder som IBM, Siemens, Dell Technologies, Econet, Rabobank, Hanwha Q Cells, Alibaba, NCC og de største danske virksomheder som Mærsk, Novozymes og Rockwool.
 
Der kommer borgmestre og viceborgmestre fra millionbyer som Paris, Seoul, Tokyo, Guilin, Taiyuan og Medellín, direktører fra internationale organisationer og P4G-partnere som World Economic Forum, bynetværket C40 og GGGI samt udviklingsbanker som African Development Bank, men også verdens største private kapitalforvalter BlackRock.
 
Endelig deltager også unge iværksættere og studerende på selve topmødet fra P4G-partnerskabslande som Sydkorea, Kenya og Etiopien, der bidrager til konkrete løsninger på klimaudfordringer og andre globale problemer som plastik i havene, overforbrug af ressourcer, vandmangel, og fødevaresikkerhed.
 
”Vi har fokus på løsninger, der sigter på at leve op til FN’s verdensmål og Klimaaftalen fra Paris, der opstiller, hvad vi skal nå, men ikke hvordan vi kommer i mål. Det er til gengæld fokus for det grønne topmøde i København. Det handler mere om outcome i forhold til konkrete løsninger, end om sluttekst,” siger Ulla Tørnæs.
 
Netop P4G’s fokus på konkrete løsninger fremhævede statsminister Lars Løkke i sin åbningstale i Folketinget. Her sagde han blandt andet, at P4G vil samarbejde om udskiftning af dieselbusser med el-busser i Mexico City, São Paulo, Medellín og Santiago. Byer, som tilsammen har næsten 30 millioner indbyggere.
 
Statsministeren fremhævede, at grønne løsninger skal bredes ud til hele verden. I en skala, hvor de virkelig batter.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red