Udenrigsministeriet

Grønt topmøde i København: Ole-opfinder fra Etiopien tyvstarter topmødet

Del

Den næste generation af unge iværksættere fra Kenya, Sydkorea, Etiopien og Danmark tyvstarter i dag det grønne P4G-topmøde, der finder sted fredag og lørdag i København. De unge iværksættere præsenterer på DTU Skylab deres innovative og tech-baserede løsninger på klimaudfordringer og andre globale problemer som madspild, vandmangel og plastik i havene.

Den næste generation af unge iværksættere fra Kenya, Sydkorea, Etiopien og Danmark tyvstarter i dag det grønne P4G-topmøde, der finder sted fredag og lørdag i København. De unge iværksættere præsenterer på DTU Skylab deres innovative og tech-baserede løsninger på klimaudfordringer og andre globale problemer som madspild, vandmangel og plastik i havene.

"Morgendagens løsninger på nutidens globale problemer skal løses i samarbejde med unge. Både fordi de kan bidrage med deres ideer og tilgang til brugen af ny teknologi. Og fordi vi skylder at inddrage dem i løsninger på de problemer, som vores generation har skabt. Derfor har P4G-topmødet fokus på samarbejde både på tværs af lande, sektorer - og generationer. De unge iværksættere skal inspirere os med deres opfindelser samtidig med, at de bliver udfordret på deres brug af teknologi, forretningsplaner etc.," siger udviklingsminister Ulla Tørnæs. Ministeren mødes i aften med de unge på DTU Skylab, hvor der blandt andet afholdes tech bazar og reception.


Fredag på topmødets første dag deltager de unge i tematiske arbejdssessioner inden for miljø og fødevarer, vand, energi, byer og cirkulær økonomi, hvor de præsenterer deres innovative og bæredygtige løsninger. På dag 2 i DR's koncertsal vil blandt andet den unge tech entrepreneur, Samuel Rigu, der har startet firmatet Safi Organics, deltage i et panel om Next Generation Leadership med tidligere statsminister i Norge og FN's specielle udsending på klimaforandringer, Gro Harlem Brundtland. "Inddragelsen af unge tech-entreprenører i P4G-topmødet er helt i tråd med den danske regerings udenrigspolitiske satsning på teknologisk diplomati og techvelopment. Ny teknologi, brugen af data og digitalisering er moderne midler og intelligente genveje til at se og skabe nye muligheder for bæredygtig vækst og udvikling," siger Ulla Tørnæs. Foruden de unge iværksættere fra en række af P4G-partnerskabslandene inddrages unge studerende og undervisere fra DTU, andre danske universiteter samt koreanske studerende i P4G-topmødet. Universiteterne har valgt i samarbejde med Udenrigsministeriet at udbyde undervisning, der beskæftiger sig med fem af de konkrete P4G-støttede partnerskaber på tværs af videnskabelige retninger. Endelig inddrages en række unge DTU-studerende, influencers, i topmødet i forbindelse med et stort folkeligt verdensmålsengagement på Rådhuspladsen. For en dag bliver Rådhuspladsen omdannet til en by-lejlighed i oversize med dens forsyningskæder blotlagt, og de unge influencers vil være guider for de udenlandske P4G-gæster og almindelige danskere i fremtidens bæredygtige lejlighed.


For mere information kontakt: 

Presserådgiver, Natasha Guman, +4561979133

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.