VIA University College

Grønt lys til flere pladser på VIAs læreruddannelse i Silkeborg

Del

Manglen på uddannede lærere uden for de store uddannelsesbyer har fået Uddannelses- og forskningsministeriet til at tildele VIA University College 100 ekstra pladser på læreruddannelsen. I Silkeborg forventer man derfor flere lærerstuderende fra i år.

”Det er vigtigt, at vi uddanner tilstrækkeligt mange dygtige lærere i hele Region Midtjylland. Det er vigtigt for lokalsamfundet og skolerne. Derfor er vi glade for, at vi nu kan øge optaget på læreruddannelsen med 100 ekstra pladser – blandt andet i Silkeborg,” siger Elsebeth Jensen, der er uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.

Hun har netop fået at vide, at Uddannelses- og forskningsministeriet har godkendt en ansøgning på 100 ekstra studiepladser, så VIA fra i år kan optage 1093 lærerstuderende i alt mod de tidligere 993. Baggrunden for de ekstra pladser er, at antallet af uuddannede lærere i folkeskolen er høj – specielt uden for de store uddannelsesbyer.

Uddannelsesstationer trækker også

VIA har fra i år fået lov til at oprette to uddannelsesstationer i Randers og Holstebro, hvor en del af de ekstra studiepladser skal bruges. Her søger studerende ind i Nørre Nissum, men kan tage dele af uddannelsen samt praktikken lokalt. Målet er at uddanne flere lærere lokalt, fordi det viser sig, at færdiguddannede ofte bliver boende i lokalområdet efter endt uddannelse.

VIAs uddannelseschef glæder sig over, at det ser ud til, at flere i år søger ind på læreruddannelsen i VIA.

”Allerede nu, før ansøgningsfristen igennem kvote 1 den 5. juli, kan vi se, at der er større søgning. Det er primært til de nye uddannelsesstationer, men det gælder også til vores faste udbudssteder, som Silkeborg,” siger Elsbeth Jensen.

Pladserne bliver fordelt efter den 5. juli

Hun vil endnu ikke sætte tal på, hvor mange studiepladser, der bliver oprettet i Silkeborg og de andre byer, hvor VIA har læreruddannelser. Blot siger hun, at der ikke kommer flere pladser i Aarhus – der i forvejen har flest pladser. De ekstra pladser fordeles først efter den 5. juli, når tallene for antal ansøgninger er opgjort.

Læreruddannelsen er – som mange andre uddannelser - dimensioneret, hvilket betyder, at der er et loft over, hvor mange studerende, professionshøjskolerne må optage. Hvert år kan man søge om at få tildelt flere studiepladser. Det er første gang, VIAs læreruddannelse har søgt om og fået tildelt flere pladser.

For yderligere kommentarer, kontakt:

Elsebeth Jensen, uddannelseschef, VIA Læreruddannelsen. Mobil: 87 55 30 15, email: ej@via.dk

Lars Christensen Ustrup, uddannelsesleder, VIA Læreruddannelsen I Silkeborg. Mobil: 87 55 31 07, lu@via.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum